woensdag 5 september 2012

Hotelbartest: Rotterdam

In New York, Londen en Parijs begin je de avond in een hotelbar. Dat moet in Nederand toch ook tot de uitgaansrituelen behoren? Cathelijne Beijn en Sara Luijters gaan op onderzoek uit.

HOTEL NEW YORK
Hotel New York ligt ver uit het centrum, en je moet er wat voor over hebben om er te komen. De reis naar deze bijzondere locatie het leukst met de watertaxi vanaf het centrum. Stuiterend over de golven scheuren we in een klein, houten bootje over de Maas en meren af op de Kop van Zuid. Het hotel - verscholen tussen torenhoge nieuwbouw - staat aan het eind van een winderige pier en loopt over van nostalgie. Waarschijnlijk is het er nu even druk als toen gelukszoekers zich hier vroeger inschreven om per boot de overtocht naar Amerika te maken.
De eetzal is opgedeeld in een restaurant- en een bargedeelte, gescheiden door een tafel vol oesters, krabben en verschillende schelpen uit de zee. We zoeken een tafel aan het raam, met uitzicht over het water. We vergeten bijna dat we hier in een hote zitten, want tout Rotterdam komt hier eten, borrelen, oesters slurpen en slapen. Cocktails hebben ze hier niet, dus bestellen we een glas champagne voor een vriendenprijs van 5,50 euro per glas. Op de uitgebreide kaart (met veel vis!) is het moeilijk kiezen tussen een proefplankje oesters (16,50 euro) of een halve koude kreeft (25 euro), dus nemen we garnalenkroketjes als compromis. De hapjes zijn smakelijk, maar niet bijzonder. Hier zit je vooral voor de entourage. Een minpuntje is het systeem van het rondlopend personeel: de een komt je eten brengen, maar moet iemand anders halen om een bestelling op te nemen. We zouden hier tot laat in de avond kunnen blijven om te gluren naar toeristen, luidruchtige zakenlui en verliefde stelletjes, terwijl we in een bordje vongole prikken.
Volgende keer komen we zeker wat vroeger langs, als de gestreepte klapstoelen op het gazon staan en we wijntjes kunnen nippen terwijl de zon zakt achter de skyline van Rotterdam.

Sfeer ***** Decor **** Uitzicht ***** Bediening *** Hapjes *** Cocktails (doe mij maar een wijntje, er zijn geen cocktails).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.