zaterdag 22 december 2012

Hoe verzorg ik mijn huid tijdens de winter?

Fietstochten in het gure weer, de sneeuwbalgevechten met je vriendinnen en hoge temperaturen van de verwarming. Je huid heeft het flink te verduren tijdens de herfst en winter. Het is daarom belangrijk om je huid wat extra verzorging te geven. Maar hoe doe je dat? Lees het hier!

Met de seizoensveranderingen verandert ook de behoefte van onze huid. De aankomende winter is de zwaarste periode voor ons huidje door de temperatuursverschillen: buiten is het koud en binnen is het warm. Daarom is goede verzorging extra belangrijk.


Tips om een droge huid te voorkomen:
- Niet roken:
Roken is natuurlijk sowieso hartstikke ongezond en sterk af te raden. Maar wist je dat door te roken je huid nog droger kan worden? Niet doen dus!
- Eet gevarieerd:
Een eenzijdige voeding is niet erg gezond, en dat kun je ook zien aan je huid. Zorg voor een gevarieerd eetpatroon. Eet bijvoorbeeld niet elke dag een broodje pindakaas, maar wissel af met een bakje yoghurt.
- Gebruik geen zeep:
Zeep droogt je huid uit. Het is daarom niet aan te raden om je te wassen met een blokje zeep. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ontzettend veel douchegels. Kies in de winter voor een ongeparfumeerde douchegel, eventueel speciaal voor een droge huid.
- Drink genoeg:
Drinken is erg belangrijk, ook voor je huid. Zorg dus dat je elke dag twee liter water drinkt. In de winter is een kopje thee erg lekker: je krijgt het er lekker warm van en je drinkt. Twee vliegen in een klap!
- Pas je 'douchegewoontes' aan:
Het is erg verleidelijk om een hete douche te nemen in de winter. Maar dit is funest voor je huid. Gebruik daarom lauw water in plaats van heet water. Daarnaast is het beter om zo min mogelijk te douchen. Nog een tip voor na het douchen: dep de huid droog in plaats van ruw droogwrijven.
- Slaap genoeg:
In de nacht kan de huid goed herstellen. Daarom is het belangrijk om genoeg te slapen. Zorg dus dat je 7 of 8 uur per nacht slaapt, want dat zal je ook terug zien aan je huid!


Oplossingen voor een droge huid:
- Voedingssupplementen:
Een goede huid komt van binnenuit. Een droge huid kan ook van binnenuit geholpen worden. Neem voldoende visolie of lijnzaadolie, het liefst twee eetlepels per dag. Daarnaast is vitamine C een belangrijke voedingsstof voor je huid. Neem daarom naast de geadviseerde hoeveelheid fruit per dag een extra pilletje vitamine C.
- Huidolie:
Een droge huid kan meteen worden opgepept door huidolie. Deze olie zal het vochttekort in je huid opheffen. Masseer de olie goed in, maar gebruik niet teveel olie! Zorg ook dat je natuurlijke olie gebruikt. Een geparfumeerde olie droogt je huid alleen maar meer uit.
- Vochtinbrengende bodylotion:
Je hebt een droge huid omdat er een vochttekort is. Gebruik daarom een vochtinbrengende bodylotion om dit te verhelpen.
- Bodypeeling:
Door het schuren van de kleding wordt je huid snel ruw en droog. Deze droge plekjes met huidschilfertjes kunnen het best worden verwijderd door een zachte bodypeeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.