dinsdag 25 december 2012

Semifreddo met Snickers

Een kerstrecept van Jamie Oliver, voor de Albert Heijn. Semifreddo is een toetje, speciaal voor na een heerlijk kerstdiner. Maar stiekem kan je het natuurlijk normaal ook eten als dessert.

Ingredienten:
55 gram suiker ; 1 vanillestokje, in de lengte open gesneden en merg eruit geschraapt ; 4 eieren, gesplitst ; 500 milliliter slagroom ; 3 Snickers, in stukjes ; 50 gram pure chocolade (minstens 70% cacaogehalte), in stukjes.

Bereiden:
1. Zet een grote aardewerken schaal in de vriezer om koud te laten worden. Klop de suiker, het vanillemerg en de eidooiers in een grote kom tot een bleke massa. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Klop in een derde kom de eiwitten met een mespunt zout tot ze stijf zijn.

2. Doe bijna alle Snickersstukjes met de chocolade in een hittebestendige kom en plaats deze boven een pan met zacht kokend water op laag vuur. Laat de chocolade zacht worden.

3. Doe ondertussen de slagroom bij het eigeelmengsel en schep voorzichtig om. Voeg de eiwitten toe en schep met een metalen lepel voorzichtig door elkaar. Schep de helft van het mengsel in de koude aardewerken schaal. Schep de zachtgeworden chocolade en Snickersstukjes door de andere helft van het mengsel.

4. Schep het chocolademengsel in de schaal en trek met een lepel cirkels en slierten zodat alles mooi gemengd wordt. Strooi de achtergehouden stukjes Snickers over de schaal. Bedek de schaal met vershoudfolie en zet het tenminste 4 uur in de vriezer. Haal de semifreddo 15 minuten voor gebruik uit de vriezer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.