zondag 20 januari 2013

Rock n roll baby!

Niet iedereen is gezegend met ouders die in hun jonge jaren al rockend de beste plaatjes draaiden op hippe feestjes. Het is dan misschien moeilijk om de muziek van die tijd te kennen, want waarschijnlijk ben je alleen maar echt op de hoogte van de muziek van nu. Ik heb het geluk gehad dat mijn ouders de beste muzieksmaak ooit hebben. Ze zijn fan van bijna alle toffe bands van vroeger en hebben dan ook een onwijs grote cd collectie (die nu stiekem in mijn eigen huisje ligt).
Je kent waarschijnlijk het logo van de mond met een uitgestoken tong of het nummer Moves Like A Jagger van Maroon 5 en Christina Aguilera. The Rolling Stones zijn al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw het toonbeeld van de rock n roll. Je kent ze misschien wel van het nummer Angie.
The Beatles worden beschouwd als meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek. Paul McCartney en John Lennon schreven de meeste liedjes en bekende titels zijn I Want To Hold Your Hand en Here Comes The Sun. De muziek is romantisch en doet je misschien denken aan de hippietijd: lange haren en bloemen in het haar. John Lennon heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. In maart 1969 trouwde hij met zijn grote liefde Yoko Ono en bij wijze van een huwelijksreis lag hij samen met haar een week lang in bed in het Amsterdamse Hilton hotel om wereldvrede te promoten en als protest tegen de toenmalige Vietnamoorlog.
I Will Always Love You gaat meestal samen met zangeres Whitney Houston, maar werd oorspronkelijk gezongen door country zangeres Dolly Parton. Dolly is onder meer bekend als actrice, songwriter en als peettante van Miley Cyrus. Haar muziek is heel Amerikaans, folk en country. Ze heeft trouwens, net als Michael Jackson, haar eigen pretpark, genaamd Dollywood.
De muziek en het verhaal rondom de popgroep Queen is voor veel artiesten een inspiratie. Misschien ken je de nummers Don't Stop Me Now of Break Free. Lady GaGa is zelfs zo gek op het nummer Radio Ga Ga, dat ze haar naam ervan heeft afgeleid. Freddie Mercury was de zanger en stond bekend om zijn extravagante stijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.