donderdag 28 februari 2013

Hoe overleef je de zomervakantie zonder geld?

Nu het alweer februari is en voorjaarsvakantie (voor sommigen is de voorjaarsvakantie zelfs alweer voorbij), kunnen we bijna de weken af gaan tellen naar de zomervakantie. Velen gaan met het vliegtuig of auto op vakantie naar een zonnig oord, maar velen blijven ook thuis en hebben niet al te veel geld te besteden. Het feit dat je bijna geen geld te besteden hebt betekent natuurlijk niet dat je vakantie gelijk niet meer leuk is. Voor de thuisblijvers geef ik een aantal tips om ook vrolijk de zomervakantie door te komen.
Tumblr_mi40ba5gy01qj9laco1_500_large
1. Filmavond met vrienden/vriendinnen
Het is natuurlijk altijd leuk om je vrienden en vriendinnen te blijven zien in de vakantie, en wat is dan leuker dan een ouderwetse filmavond? Jullie nemen allerlei snacks mee wat al in je huis staat en een aantal leuke films uit je filmkast. Tadaa, een budget filmavond!

2. Zwemmen en zonnen
Zwemmen kan overal; in de zee, maar ook in het zwembad. Persoonlijk wil ik deze zomer bijvoorbeeld veel dagen aan het strand en in de zee doorbrengen. Maar zwemmen in een zwembad in je eigen woonplaats kan natuurlijk ook heel gezellig zijn.
Tumblr_mi0gqdk6il1rzqbzko2_500_large
3. Koken/bakken
In de zomervakantie heb je heel veel tijd om nieuwe dingen uit te proberen, zoals cakes of taarten bakken. Zoek op het internet naar een aantal lekkere recepten en leef je uit.

4. Festivals bezoeken
Hier schreef ik al over een aantal festivals die deze zomer plaats vinden, maar deze zijn niet allemaal gratis. Voor gratis festivals kun je denken aan het Bevrijdingsfestival, Parkpop of festivals tijdens Koninginnedag. Op festivalinfo kun je alle (gratis) festivals van deze zomer vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.