zaterdag 23 maart 2013

Groenten en fruit vs. kwaaltjes

Kiwi's
Als je een verhoogde kans hebt op trombose, dan is het verstandig om veel kiwi's te eten. Het eten van twee a drie kiwi's per dag werkt namelijk bloedverdunnend en gaat het dichtslibben van je aderen tegen.
Loads-of-fruit_large
Appels
Appels zijn krachtige reinigers: een appel heeft dezelfde antioxidantwerking als 1500 mg vitamine C, of 25 sinaasappels. Ook bevat een appel veel goede suikers en vezels.

Wortels
Zoals je wel weet zijn wortels goed voor je ogen, dat is absoluut geen fabeltje. Dit komt door de zogeheten carotenoïden die in oranje zomer vruchten zitten. Daarnaast zijn wortels goede oppeppers voor je weerstand en verlichten ze stress. Ook bevatten ze veel antioxidanten en zijn daarom zeer goed voor je huid.
Dsc_1824_large
Watermeloenen
Watermeloen helpt je met afvoeren van op water gebaseerde gifstoffen. In watermeloen zit lycopeen, een stof die vooral prostaatkanker tegen schijnt te gaan. Ook bevatten watermeloenen veel vocht, waardoor het ook nog eens goed werkt tegen de dorst.

Komkommers
Komkommer bevat vooral veel vitamine A, is goed voor je cholesterol en helpt tegen een hoge bloeddruk. Daarnaast zijn een paar plakjes komkommer ook goed voor een mooie huid en glanzende haren en gaat het gewrichtspijn tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.