zondag 28 april 2013

DIY: maak je eigen Twix

Begin met het voorverwarmen van de oven op 150 graden. Dan maak je het deeg. Je gebruikt ongeveer 100 gram boter (op kamertemperatuur), 1/4 kopje suiker en 1 kopje bloem. Begin met het kloppen van de suiker en zes eetlepels van de boter. Mix hier de bloem doorheen. Doe dit met een vork totdat het deeg kruimelig is. Doe de rest van de boter erbij en kneed dit door elkaar totdat er een mooi deeg ontstaat.

Bedek een ovenschaal met het deeg. Druk dit goed aan. Laat dit 30 minuten bakken in de oven of totdat de randjes mooi bruin geworden zijn. Terwijl je dit laat bakken begin je met het maken van de karamel.

Voor de karamel heb je nodig: 3/4 kopje suiker, 3 eetlepels (blanke) siroop, 4 eetlepels boter, 3 eetlepels room, 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel vanille. Doe de suiker en de siroop samen in een pan en kook dit op matige temperatuur. Blijf continu roeren. De suiker zal smelten en een honing kleurtje krijgen. Zodra de kleur verandert naar een karamel kleur wordt het tijd om de boter toe te voegen. Roer dit door elkaar totdat alles goed gemengd is en het borrelen afneemt. Voeg nu het zout, de room en vanille toe.



Laat de karamel een beetje afkoelen en giet het dan over de afgekoelde koek heen. Zet dit in een koelkast en laat het daar minstens 20 minuten staan. Controleer of de karamel stevig is geworden.


Nu is het tijd voor de laatste laag: de chocolade. Hiervoor laat je een kopje met chocoladestukjes smelten door het in de magnetron te zetten. Zet de magnetron niet te hoog en roer het om de 40 seconden even door. Helemaal gesmolten? Dan kun je de chocolade over de karamel heen gieten.


Zet het nu in de koelkast totdat alles hard is. Als ook de chocolade helemaal uitgehard is kun je hem in stukken snijden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.