zaterdag 4 mei 2013

Drie vormen van yoga

Yoga: het raakt steeds meer ingeburgerd en steeds meer vrouwen doen eraan. Helaas zijn er tegenwoordig zoveel verschillende vormen dat je als beginneling door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaag vertel ik jullie over drie verschillende vormen yoga: therapeutisch, technisch en spiritueel.

Therapeutische yoga
De twee belangrijkste therapeutische vormen van yoga Yin en Dru. Bij Yin zijn de oefeningen erg gedetailleerd en worden de houdingen langer vastgehouden. Bij Dru gaat het meer om de vloeiende vormen en de weg naar de verschillende houdingen toe. De oefeningen zijn hierbij gericht op het hart en de energiestroom.

Iets voor jou? Ben je blessuregevoelig, zuinig op je lichaam en hou je er niet van om iedere keer dezelfde oefeningen te doen? Dan is therapeutisch yoga iets voor jou. Het gaat hierbij niet alleen om fysieke inspanning, maar ook om het naar boven laten komen van gevoelens.

Technische yoga
De yogavormen Ivengat en Critical Alignment staan bekend om de technische uitvoering van oefeningen. Er wordt vooral gekeken naar hoe de figuren gevormd worden, hoe lijnen gevolgd moeten worden en waar nodig hulpmiddelen gebruikt worden. Er wordt variatie aan oefeningen gedaan en je leert controle te hebben over je lichaam.

Iets voor jou? Als je ervan houdt om je te verdiepen in de oefeningen en wat ze met je lichaam doen, is technische yoga iets voor jou.
Tumblr_mk9xf1vvzu1ra6mj1o1_500_large
Spirituele yoga
Kundalini en Integrale yoga zijn de belangrijkste spirituele vormen. Het zijn vrij klassieke vormen van yoga: de nadruk ligt op ademhaling en focus. Er wordt door middel van oefeningen en meditatie gewerkt aan het bewustzijn.

Iets voor jou? Deze vorm van yoga is iets voor jou als je het overal zou willen kunnen doen. Je hoeft niet echt af te vallen en wil het vooral richten op meditatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.