zaterdag 8 juni 2013

Recipe: Thaise garnalencurry

Een heerlijk zomers recept kan natuurlijk niet ontbreken op mijn blog met dit seizoen. Laatst probeerde ik de Thaise garnalencurry uit die in de Allerhande van april 2013 stond. Kijk en lees mee en eet smakelijk alvast.
Thaise garnalencurry
Je hebt nodig (voor 4 personen):
1 pak Chinese eiermie (250 gram), 2 el wokolie, 2 rode uien in partjes, 1 zak Thaise roerbakmix (400 gram), 1 schaal wokgarnalen met knoflook (200 gram), 2 el groene currypasta (potje 225 gram, Koh Thai), 1 blik kokosmelk (400 milliliter), 1/2 bakje basilicum (a 15 gram) blaadjes in reepjes.

Bereidingswijze:
1. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok. Bak de ui al omscheppend 1 minuut. Voeg de roerbakmix toe en bak nog twee minuten.
2. Schep de garnalen met de currypasta door de groenten. Roerbak 1 minuut. Schenk de kokosmelk erbij. Verwarm de curry nog twee minuten.
3. Verdeel de mie over vier diepe borden. Schep er de garnalencurry op. Bestrooi met basilicum.

Tip: serveer met partjes limoen voor een extra fris accent.

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.