donderdag 30 januari 2014

Recept: bananenbrood

Op het wereldwijde web kwam ik weer een lekker recept tegen die ik graag met jullie wil delen: bananenbrood. Wellicht heb je er al van gehoord, want het is op dit moment een hot item onder de (food)bloggers, maar misschien ook niet. Klik op meer lezen om meer over het recept te weten te komen.
(21) Tumblr


Wat heb je nodig?
225 gram zelfrijzend bakmeel - 175 gram basterdsuiker (maar je kan ook normale suiker gebruiken) - 1 theelepel kaneel - 2 eieren - 100 milliliter zonnebloemolie - 3 bananen - 75 gram walnoten (optioneel).

Het recept is eigenlijk heel simpel. Eerst verwarm je de oven voor op 160 graden,. Dan meng je het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker en de theelepel kaneel in een beslagkom. Prak de 3 bananen tot je een soort papje hebt. Doe het bananen papje, de eieren en de zonnebloemolie bij de beslagkom in en meng dit goed door elkaar. Je kunt voor het mengen gewoon een spatel of lepel gebruiken. Hak nu de walnoten in grove stukken. Doe de walnoten bij het beslag in en meng alles nog eens goed door elkaar. Schep het beslag nu in een ingevet bakblik. Zet de bakblik in het midden van de oven en bak het bananenbrood in ca. 60 minuten goudbruin. Haal het na 60 minuten uit de oven, laat het even afkoelen en je heerlijke, gezonde bananenbrood is klaar!

Tip: Je kunt natuurlijk ook nog allerlei andere dingen door je bananenbrood heen doen. Denk bijvoorbeeld aan een handje rozijnen, een lepel pindakaas, kokosrasp of stukjes chocola.

3 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.