zondag 26 januari 2014

Thee met iets extra's

Deze thee is niet alleen lekker, maar tegelijkertijd supergezond! En nog fijn voor je huid ook. Vandaag ga ik het met jullie hebben over de verschillende thee soorten met hun voordelen. Ben jij ook benieuwd wat thee nou precies voor je doet? Lees dan vooral verder!
Untitled
Kamille thee: herstelt de huid
Een klassieker die perfect werkt tegen puistjes en andere irritaties van de huid. De etherische oliën in deze thee werken ontstekingsremmend en antibacterieel. Je kunt de thee ook direct op je huid gebruiken door je gezicht regelmatig met kamillethee te stomen. Eén keer stomen en je huid voelt weer als nieuw.

Yerba mate: geeft je huid energie
Kruidenthee die al eeuwenlang gedronken wordt in Zuid-Amerika. De thee houdt je huid in topconditie dankzij 24 vitamines en mineralen, 15 aminozuren en 11 polyfenolen, allemaal krachtige antioxidanten. Je kunt yerba mate ook op je huid gebruiken, zo heeft Kiehl en productlijn met yerba-mate-thee-extract.
Untitled
Matcha: verjongt van binnenuit
Deze groene thee wordt in Japan gebruikt bij thee ceremonies. De fijnste theebladeren worden gestoomd, gedroogd en verpulverd tot een groen poeder, dat je kunt kopen in natuurwinkels Het zit vol antioxidanten en bèta-caroteen. Dit laatste zet het lichaam om in vitamine A: goed voor je weerstand, tanden, botten én een jonge huid. Klop 2 gram matcha met 100 ml water (ongeveer 65 graden|) tot een schuimig mengsel. Maximaal 30 seconden, anders wordt het bitter.

Rooibosthee: ontgift
Deze thee is top voor je gezondheid. Hij stimuleert de ontgiftende werking van de lever, helpt lichaamscellen te vernieuwen en verfijnt de huidstructuur. Ook zit de thee vol met flavanoïden, dat zijn sterke antioxidanten die beschermen tegen ziekmakers. Laat je kopje rooibosthee 4 minjuten trekken.
Starbucks
Groene thee: goed voor je gebit
Het hoge aantal polyfenolen in groene thee zorgt voor sterke tanden en gezond tandvlees. Groene the bevat bovendien fluoride, het bekende stofje dat ook in tandpasta zit. Dat geeft een boost aan je tandglazuur en beschermt tegen gaatjes. Groene thee kan perfect als mondwater dienen.

Witte thee: voor anti huidveroudering
Voor witte thee worden alleen de eerste jonge knoppen van de theestruik gebruikt. Ze beschermen en verjongen de huid, door de antioxidanten en vitamine B en C. Die vallen de enzymen aan die elastine en collageen in de huid afbreken. Hoe meer je de thee laat trekken, hoe meer flavanoïden vrijkomen, die ziekteverwekkers in toom houden. Beautymerk Lavera heeft een anti-aging lijn waar witte thee in is verwerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.