vrijdag 9 mei 2014

Gezonde lunch ideeën

Niet iedereen heeft de tijd om uitgebreid te lunchen en te kokkerellen in de middag, maar om jouw lunch voor onderweg, op het werk of school of waar dan ook lekker en gezond te maken, heb ik de volgende ideeën voor jou opgezocht voor in jouw lunchbox.
&

Brood en beleg
Wanneer je tussen de middag graag brood eet, kies dan voor volkorenbrood. Je kunt ook altijd kiezen voor volkoren crackers of rijstwafels. Voor een aantal lekkere en verantwoorde keuzes voor beleg kun je de volgende dingen nemen:
Kipfilet (zonder suiker) - runderrookvlees - pindakaas (gezonde vetten) - hummus - komkommer - tomaat - avocado - buffelmozarella.

Salades
Een frisse salade kan heerlijk zijn om als lunch te eten. Maak de avond van te voren (om wat tijd en stress te besparen in de ochtend) een lekkere salade klaar om mee te nemen. Kies voor ingrediënten als:
Rucola - romeinsla - eikenbladsla - veldsla - gebakken scampi's - stukjes kip - carpaccio - avocado - tomaat - komkommer - appel - ananas - walnoten - pijnboompitten - een eitje - olijfolie - citroensap - peper en zout.

Gezonde extra's 
Voor net wat meer losse vitamientjes in jouw lunchbox kun je de volgende dingen nemen: snack groentes zoals tomaten, komkommer, wortels, bloemkoolroosjes. Noten zoals ongeroosterde amandelen, cashewnoten of walnoten, een groene smoothie to-go van spinazie, wortel, selderij en appel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.