maandag 1 september 2014

Waarom dromen we dan?

Dromen hebben evolutionair nut. Anders zou je hersenactiviteit tijdens je slaap niet met afwisselende intensiteit toe- en afnemen. Er gebeurt blijkbaar iets tijdens de remslaap dat zoogdieren nodig hebben om goed te kunnen blijven leven en functioneren.
So cute♡

Dromen is een vorm van psychotherapie. In een droom kun je, in een veilige omgeving, eenvoudig een link leggen tussen verschillende gedachten en emoties. Dromen helpen je bijvoorbeeld de indrukken van de dag te verwerken om je geest leeg te maken, zodat je 's ochtends weer fris op kunt staan.

Het bewust maken van onbewuste behoeftes en verlangens. Dromen fungeren volgens de theorie als doorgeefluik tussen boodschappen uit je onbewuste naar je bewuste geest. Dromen helpen je jouw werkelijke drijfveren te (h)erkennen.

'Oefenen' voor iets in de nabije toekomst. In de droomwereld kan alles. Je kan dus zonder problemen denken, inleven of spelen met gedachten en ideeën, zonder dat dit gevolgen heeft voor het dagelijkse leven.

Opdoen van nieuwe ideeën en het bereiken van bepaalde inzichten.  Onderzoekers gaan er vanuit dat dromen een product zijn van ons onbewuste, en dat een droom dient om ons, met behulp van veel symboliek, een bepaald concept te laten voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.