donderdag 9 oktober 2014

De LP maakt een maar al te fijne comeback

Vroeger waren LP's de normaalste zaak van de wereld, iedereen had een platenspeler en verzamelde platen en singles van zijn favoriete band of artiest. Na een poosje kwam in plaats daarvan de cd, waarmee muziek luisteren makkelijker werd gemaakt en de apparatuur minder ruimte in beslag nam. Nu, in onze tijd gaat de cd langzaam ten onder, maar maakt de LP een comeback!
oude lp's

LP's zijn hot. Waar de cd-winkels steeds minder cd's verkopen, maken lp-shops dikke winst. Op steeds meer plekken zie je ze staan: oude, vintage lp's. Zelfs bij de Urban Outfitters heb ik lp's zien staan.

Maar waar kan je die lp's nou vinden? Sowieso is het altijd handig om eens in een kringloopwinkel te gaan kijken, want daar hebben ze eigenlijk altijd wel lp's staan. Bij de één hebben ze een hele collectie, bij de ander misschien wat minder, maar meestal staat er wel wat leuks tussen. Ook zitten er in de grote steden vaak wat kleinere winkeltjes die allerlei van dit soort vintage spullen verkopen. Naast al dit soort tweedehands en ouderwetse winkels, verkopen ook steeds meer grote winkelketens lp's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.