woensdag 5 november 2014

Motivatie om gewoon door te gaan

Oke, het leven is niet altijd gemakkelijk. Maar is dat een reden om alles zomaar op te geven? Nee, en toch doen we dit vaak. Alles opgeven omdat alles mis gaat. Maar gaat alles wel echt mis? Kan het niet erger? Is het echt niet op te lossen? Daar kom je maar op één manier achter. Kijk naar het probleem en pak het aan. Niet alles gaat verkeerd. Er zijn ook heus dingen die wel sterk zijn of goed, mooi of perfect. En onthoud, bij alles wat je doet, je kan altijd beter worden. Leg de lat niet te hoog voor jezelf, want dan val je als je erover heen springt. Wees realistisch en perfectionistisch, maar niet té. Zoek een goede balans tussen die twee en dan komt het helemaal goed met jou.
Untitled


Je moet jezelf sturen naar waar je wil gaan. Jij bent het kompas van je eigen leven. Van je eigen dromen. Van je eigen gedachten, van je eigen gevoelens. Alleen jij kan je koers bepalen. De richting in waar je wil gaan, waar je naar toe wil: je eindbestemming. Soms is die dichterbij dan je denkt en soms moet je wat verder zoeken. Dat is niet erg, het is niet erg als je langer onderweg bent. Als je de eindbestemming maar haalt. Heb vertrouwen in jezelf en in je eigen kunnen. Wees gelukkig met jezelf en durf tegen jezelf te zeggen dat je trots mag zijn op alles wat je doet en gedaan hebt. Het leven is er voor om trots te zijn. Het leven is te kort om te verspillen aan nutteloze dingen. Maak lol, lach, dans en spring, wees vrolijk en gezellig, maak anderen blij. Het is het niet waard om alles weg te gooien.

Leer van je fouten en neem ze mee in de toekomst. Het zijn je bouwstenen, je fundament waar je hele mooie dingen op kan bouwen. Fouten zijn er om van te leren, het maakt niet uit als je fouten maakt. Het mag allemaal. Je leert jezelf kennen, maar ook de mensen om je heen.

Soms is het goed om even terug te kijken, maar laat je niet meeslepen door wat er allemaal is gebeurd. Laat je niet meeslepen door mensen die je naar beneden proberen te halen. Kom voor jezelf op en maak iets moois van je leven. Elke dag is weer schoon en fris; klaar voor nieuwe dingen en kansen. Maak je dromen waar en vecht voor je toekomst. Vecht voor je dromen en vecht voor jezelf. Zorg dat je het zelf goed hebt en geef om anderen. Maar niet te veel. Laat jezelf niet kapot maken door wat anderen zeggen of vinden.

Vraag aan jezelf wat je wil bereiken. Schrijf het op en onthoud het goed. Neem het met je mee, overal waar je gaat. Denk eraan als het even niet meer zo goed gaat, als je er even genoeg van hebt, maar gooi het niet weg want dat zou zonde zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.