donderdag 11 december 2014

Zoete aardappelstamppot met rode bieten

Het dringt nu toch wel goed bij ons door dat het najaar geworden is en dus dat het bizar koud is. Dat betekend voor mij dat het stampotten seizoen weer geopend is! Je wilt vast wel eens wat anders eten dan boerenkool, zuurkool of stamppot met rauwe andijvie, en daarom heb ik vandaag dit recept voor jullie uitgezocht. Eet smakelijk!


Je hebt nodig: twee zoete aardappels, twee voorgekookte rode bieten, één appel, één eetlepel tomaten puree, een halve theelepel kaneelpoeder, één eetlepel citroensap en olijfolie, één eetlepel paprikapoeder en korianderpoeder en een klontje plantaardige boter.

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook vervolgens de aardappels in ruim kokend water met een snufje zout gaar. Was en schil de appel en bieten en rasp ze vervolgens. Mix met een staafmixer de olijfolie, citroensap, tomatenpuree, kaneel en paprikapoeder door elkaar. Voeg eventueel wat zout toe. Meng de geraspte appel en bieten met de dressing en maak het af met wat koriander. Giet de aardappels af, maar houd een beetje kookvocht over. Voeg het klontje boter toe en stamp de aardappels tot een smeuïge massa. Meng vervolgens met een lepel de bieten en appel door de aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.