vrijdag 15 juni 2012

Inspiratie: slaapkamers

De verhuizing komt steeds dichterbij, voor september moet ik richting Amsterdam verhuist zijn i.v.m. mijn aankomende opleiding tot Cultureel Organisator (voorheen Kunst, Cultuur en Amusement). Aangezien alles dichterbij komt, ben ik de afgelopen dagen bezig geweest met het opzoeken van inspiratie foto's voor mijn slaapkamer, de woonkamer en de keuken. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik mijn slaapkamer het liefst in zou delen, en wat voor kleuren het zeker moet hebben.



Kleuren: Het liefst zou ik mijn muren wit hebben, omdat dat een strak uiterlijk kan hebben, maar het kan in mijn ogen ook al snel saai worden. Ik zou sowieso geen felle kleuren willen hebben, ik ben juist van de matte, rustige, romantische tinten. Iets als lavendel blauw of zachtgeel lijkt me wel leuk. Maar witte muren met lavendel blauw beschilderde kozijnen en deuren is ook heel mooi. Sowieso kies ik mijn definitieve kleur pas bij de woonwinkels.

Het huisje waar mijn vriend en ik vorig jaar in verbleven op onze vakantie had alleen maar houttinten; alle muren waren bedekt met hele mooie houten planken. Dit had een heel warm uiterlijk, maar ik denk dat ik daar na een paar maanden wel zat van ben.

Interieur: Sowieso wil ik mijn tweepersoonsbed (die ik vorig jaar voor mijn verjaardag heb gekregen) eindelijk eens in mijn nieuwe slaapkamer plaatsen. Op dat bed wil ik maar al te graag een romantisch dekbed hebben liggen, oudroze met ouderwetse rozen er op, zoals je op mijn foto's kunt zien.

Ik heb al jarenlang twee kledingrekken op mijn kamer staan en geen kledingkast. Ik vind het veel mooier om al mijn kleding te zien hangen, maar ik wil nu toch wel graag weer een kast hebben en 1 kledingrek over houden. Daar hang ik mijn mooiste kleding aan op, kleding die een ere plekje verdient en die sowieso niet opgevouwen mogen worden. Een kast is veel makkelijker voor al mijn accessoires (zoals sjaals) en broeken. Bij de IKEA heb je van die kubuskasten, en daar wil ik graag een grote variant van, het liefst twee. Daar wil ik al mijn spullen en schoenen in leggen. Zelfde effect als met een kledingrek en ook heel mooi.

Een zithoekje lijkt me ook geweldig om te hebben. Gewoon een fijne zitstoel en een kastje waar al mijn boeken in staan. Met een mooie grote lamp er bij. Ik ben echt een mens wat van fotolijstjes houdt en hier wil ik dan ook veel van aan mijn muur hebben hangen, in de kleur zwart. Een klein gedeelte van de muur wil ik tot prikbord omtoveren en daar een landkaart op maken, zodat ik een prikker kan plaatsen op alle plekken in de wereld waar ik geweest ben. Verder als laatste wil ik graag bij de Xenos deurknoppen kopen en die omtoveren tot kledinghaken. Daar kan ik dus mijn jas etc. aan ophangen.

Ik vind het fijn om me bezig te houden met interieur voor mijn slaapkamer en om het met jullie te delen. Ook al is deze post misschien wat rommelig. Het was vooral voor mijzelf om te brainstormen.

3 opmerkingen:

  1. Mooie houtenafwerking dat hoekje met de blauwe kussens, goed genieten daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's; strakke, stijlvolle collages van leuke slaapkamers. Mooie selectie hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. fijn assortiment aan foto's bij mekaar! Ben benieuwd naar de collage van leuke keukens en woonkamers, wellicht dat je daar nog leuke inspiratie van krijgt!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.