dinsdag 7 augustus 2012

Hotelbartest: Den Haag/Scheveningen

In New York, Londen en Parijs begin je de avond in een hotelbar. Dat moet in Nederland toch ook tot de uitgaansrituelen behoren? Cathelijne Beijn en Sara Luijters gaan op onderzoek uit.


STEIGENBERGER KURHAUS HOTEL
In Scheveningen rijden gehuurde limousines af en aan en schuifelen kortgerokte meisjes op hoge pumps over de boulevard. De Hagenezen houden wel van een beetje glitter en glam, zo te zien. Het statige Kurhaus steekt behoorlijk af tegen het kale plein vol jarentachtigarchitectuur. Maar toch: eenmaal over de drempel van het hote voel je je een prinses die haar balzaal binnenschrijdt. Zuilen en een immens frescoplafond herinneren aan vervlogen tijden. Op weg naar de bar worden we door passerend personeel vriendelijk begroet. Aan de muur hangen zwart-witfoto's van wereldsterren als Duke Ellington, Edith Piaf, Marlene Dietrich en Bing Crosby, ooit hier op bezoek. Een pianist zingt jazzklassiekers, maar het werkt allemaal een beetje op onze lachspieren. De zaal is een galmbak, dus wordt er discreet gefluisterd. Niet te geloven dat The Rolling Stones in 1964 hier ooit de tent afbraken.
Op de kaart staan standaard borrelhapjes en sandwiches (de clubsandwich is pittig geprijsd: 15,75 euro) en speciale kaviaar van traiteur House Of Caviar And Fine Food. Met een proefplankje kun je voor 7,50 euro drie soorten uitproberen. Niet wegspoelen met wodka (zonde!) maar met een glas champagne (vanaf 12,50 euro). Bubbels kunnen ook per fles, oplopend tot 390 euro voor een Louis Roederer Cristal. Aan ons niet besteed. Wij bestellen liever een drankje van het uitgebreide cocktailmenu, allemaal voor een tientje. De duurdere champagnecocktails hebben mooie namen als Mimosa of Bellrose en worden geshaket door een vriendelijke barman in pak. Onze strawberry-martini en passievrucht-daiquiri zijn niet heel bijzonder, maar met liefde gemaakt en prima bij een portie bitterballen.
Voor ons vertrek wandelen we nog even door het restaurant om het plafond te bewonderen en schuifelen langs de ramen met uitzicht op zee. Goede tent voor wie geen zin heeft in schreeuwerige strandtenten of een goedkope daghap.

Sfeer *** Decor ***** Bediening **** Hapjes ** Cocktails ***

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.