woensdag 8 augustus 2012

Hotelbartest: Den Haag/Scheveningen

In New York, Londen en Parijs begin je de avond in een hotelbar. Dat moet in Nederland toch ook tot de uitgaansrituelen behoren? Cathelijne Beijn en Sara Luijters gaan op onderzoek uit.

HOTEL DES INDES
Koningen, ministers, premiers, kunstenaars en intellectuelen: allemaal liepen ze weleens over het zachte tapijt van Hotel Des Indes. Niet verwonderlijk dat we voor de deur van dit vijfsterrenhotel door twee portiers galant uit de taxi worden geholpen en de deur voor ons wordt opengehouden. Heerlijk die luxe. In de lobby heerst een boudoirachtige sfeer die nog het meest doet denken aan de roaring twenties. We zijn onder de indruk en vlijen ons op een van de rood gestoffeerde bankjes in de hoek. De kaart is goed en uitgebreid, zowel wat betreft de cocktails als de hapjes. Over de namen van de drankjes is goed nagedacht, zoals On The Wagon voor een non-alcoholische cocktail. Nippend aan The Lost Cocktail met prosecco, perensap en huisgemaakte rozemarijnlikeur vergapen we ons aan de marmeren zuilen, kroonluchters, potpalmen en orchideeen. De cocktails (vanaf 13,50 euro), gemixt in een aangrenzende bar van donker hout met glas-in-loodramen en een antieke schouw, zijn lekker straf en een lust voor het oog. Ook de crostini met gerookte zalm voor 5,50 euro is perfect en groot genoeg om te delen.
Maar Des Indes is vooral beroemd om haar viergangenhigh-tea met zelfgemaakte scones, sandwiches en taart. Het publiek is internationaal en thirtysomething en komt na een dinertje elders in de stad hier een drankje doen. Vooral op vrijdag is het druk. Aan livemuziek doen ze niet in het hotel, en er is ook geen rookruimte. Voor een nicotineshot moet je naar buiten, tenzij je in de speciale sigarenlounge tussen de mannen een boknak wilt roken op een van de chesterfields. We zijn nieuwschierig naar de kamers, die vast even koninklijk zijn als de rest van dit gebouw. Als het aan ons lag gingen we hier wonen.

Sfeer ***** Decor ***** Bediening **** Hapjes **** Cocktails *****

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.