maandag 4 februari 2013

4 cocktailrecepten

Haal de zon in huis tijdens deze koude wintermaanden. Maak lekkere cocktails en nodig je vriendinnen uit voor een gezellige avond. Deze cocktails zijn makkelijk om te maken en natuurlijk ook nog eens erg lekker. Zorg er natuurlijk wel voor dat je oud genoeg bent om deze alcohol te mogen drinken.

Alle recepten zijn voor een glas. Je kunt sommige cocktails shaken in een cocktailshaker, maar met roeren kom je ook al een heel eind als je geen cocktailshaker hebt.

Tequila sunrise.

Je hebt nodig;
- tequila
- sinaasappelsap
- een scheutje grenadine siroop
- ijsblokjes

Dit geel met rode drankje doet je denken aan een zomerse zonsondergang. Vul een longdrinkglas voor een derde met tequila en voor de rest met sinaasappelsap. Roer het goed door elkaar en doe er wat ijsblokjes bij. Als laatste doe je in het midden van het glas een scheutje grenadine siroop. Als het goed is zakt het naar de bodem en krijg je het effect van een zonsondergang.

Margarita.

Je hebt nodig;
- triple sec (likeur met sinaasappelsmaak, zoals Cointreau)
- tequila
- citroensap
- ijsblokjes

Meng een derde tequila, een derde triple sec en een derde citroensap door elkaar. Schenk het in een longdrik glas vol met ijs en klaar ben je!
Cosmopolitan.

Je hebt nodig;
- 25 ml wodka
- 30 ml cranberrysap
- 15 ml cointreau
- 5 ml citroensap
- ijsblokjes

Meer Sex and the City kan het niet worden met dit drankje. Meng de wodka, cranberrysap, cointreau en de citroensap door elkaar. Doe het geheel met wat ijs in een cocktailglas en genieten maar.

Bellini:

Je hebt nodig;
- gepureerde perziken of perziksap
- presecco

Je vult een champagneglas voor een derde met gepureerde perziken of perziksap en de rest vul je met prosecco. Roer het geheel door elkaar. Als je nog wat kleur wilt toevoegen, doe er dan wat grenadine siroop bij. Simpeler kan niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.