zaterdag 9 februari 2013

Backpacken tot je erbij neervalt

Voor veel van jullie scholieren zal de afsluiting van het eindexamen een hele opluchting zijn. Geen verplichte vakken, zware roosters en moeilijke repetities meer! Maar voor enkelen is het ook het begin van een hele onzekere periode. Wat ga je doen? Ga je studeren? En zo ja, wat ga je dan studeren? Wil je op kamers, of juist niet?
Voor degenen die niet weten wat ze na het eindexamen willen doen, is reizen een goede optie. Op deze manier geef je jezelf wat tijd om rustig na te denken over deze grote en belangrijke beslissingen over je toekomst. En niet te vergeten; je gaat de wereld ontdekken! Bovendien ... op welke manier kun je dit beter doen, dan door te backpacken? Hijs die tas over je schouder en spring op die bus, want het wordt een geweldige tijd. Tijdens een (wereld)reis leer je jezelf ontzettend goed kennen, een kant die je anders waarschijnlijk nooit ontdekt had. Het reisvirus is wel erg besmettelijk, dus wees gewaarschuwd! Als je van plan bent te gaan backpacken moet je rekening houden met een aantal dingen.
Ten eerste: probeer alles zo goedkoop mogelijk voor elkaar te krijgen. Vind je ergens een hotel voor tien euro, maar is er een kilometer verder een hostel voor vijf? Dan hijs je je tas op je rug en loop je die extra kilometer, om vervolgens te lunchen van het bespaarde geld. Je kunt beter voorzichtig zijn met je budget, dan eerder naar huis moeten omdat je portemonnee leeg is.

Ten tweede: geniet van de cultuur en je omgeving. Doe zo veel mogelijk om kennis te maken met het land waar je naartoe gaat. Ga op zoek naar dat kleine restaurantje waar ze nog traditionele maaltijden maken, zoek contact met de marktlui en die vriendelijke taxichauffeur. Geniet, beleef en ervaar. Daarnaast is het ontzettend leuk om contact te zoeken met andere backpackers. Zo kun je ervaringen delen, tips uitwisselen over plaatsen, landen of activiteiten. Misschien dat jullie zelfs de mogelijkheid zien om een stuk samen te reizen. Op deze manier kom e op plaatsen waar je normaal niet was gekomen en heb je de kans om vriendschappen over de hele wereld te sluiten.
Als laatste: vergeet niet dat het een grote vakantie is! Reizen kan erg vermoeiend zijn en in al je enthousiasme kan het gebeuren dat je meer aan het reizen bent dan dat je aan kunt. Dwing jezelf een extra dag in een stad of land te blijven, zodat je bij kunt komen en alle indrukken op je in kunt laten werken. Als je weg bent lijkt het misschien alsof de tijd stil staat een je on top of the world bent, maar zodra je weer thuis bent, heb je spijt dat je niet wat rustiger aan hebt gedaan. Herinner jezelf eraan te genieten van alles om je heen. Uiteindelijk bepaal jij zelf wat voor soort reis je wilt maken en wat je wel of niet wilt doen. Dit is heel erg belangrijk. Zolang je blijft doen wat jij zelf wilt, zul je ook tevreden weer naar huis gaan. Dit is jouw reis, jouw avontuur en je hoeft niets te doen wat jij niet wilt. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: zolang je maar geniet, komt het allemaal goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.