zondag 7 april 2013

Smoothie tips

Smoothies maken is niet moeilijk, maar met de volgende tips, truukjes en ideeën in je achterhoofd wordt het nog makkelijker.
Tumblr_mio5dkt8c81rhpfioo1_500_large
Gebruik bevroren fruit
Het staat niet vermeld bij alle recepten, maar als je op voorhand je fruit ingevroren hebt, zal je smoothie dikker en kouder blijven aanvoelen. Grote stukken fruit zoals banaan of meloen kun je beter in stukken snijden voordat je ze in de vriezer plaatst, zo kan je ze gemakkelijker bewerken achteraf.

Om je smoothie zo gezond mogelijk te houden
Er zijn veel mogelijkheden om het vetgehalte van je smoothie binnen de perken te houden. Zo kan je bijvoorbeeld sojamelk gebruiken in plaats van gewone melk, yoghurtijs gebruiken in plaats van roomijs en je kan voedingsupplementen toevoegen zoals tarwekiemen of eiwitpoeder.
2mi2vwm_large
Niet dik genoeg?
Als je smoothie niet dik genoeg is, kan je best nog enkele ijsblokjes aan het recept toevoegen. (Eventueel kan je experimenteren met ijsblokjes die al een smaakje hebben).

Verzorg je blender
Plaats het liefst eerst de vloeistoffen in de blender zodat hij niet blokkeert als je grote stukken fruit mixt. Reinig hem na elk gebruik. Voeg je ingrediënten één per één toe, maak gebruik van je blender na elke toevoeging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.