zondag 14 april 2013

Twee vormen van yoga

Yoga: het raakt steeds meer ingeburgerd en steeds meer - vooral - vrouwen doen eraan. Helaas zijn er tegenwoordig zo veel verschillende vormen dat je als beginneling door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaag behandel ik twee verschillende soorten yoga met jullie: inspannend en actief.
Yoga-ook-goed-voor-sceptici1_large
Inspannende yoga
De meest inspannende vorm van yoga is Bikram yoga. Hierbij bevind je je in een omgeving van 40 graden en neem je 26 verschillende houdingen aan. Door de hoge temperatuur stimuleer je je bloedsomloop en draag je bij aan een snelle genezing van verschillende blessures. Bikram yoga is de vorm waarbij je het meest flexibel wordt.

Iets voor jou? Bikram yoga is iets voor jou als je het fijn vindt om makkelijke oefeningen te doen. Natuurlijk moet je ook tegen hitte kunnen. Zeker leuk om eens te proberen.
Tumblr_mkgigiuz1m1rmylzpo1_500_large
Actieve yoga
Ashtanga Vinyasa is de meest actieve vorm van yoga. De nadruk ligt hierbij op je ademhaling, dus je leert hoe je op een gezonde manier met je ademhaling om kunt gaan tijdens een actieve serie oefeningen. Deze vorm van yoga is niet voor iedereen geschikt: je moet een goede conditie hebben omdat de oefeningen fysiek heel zwaar zijn.

Iets voor jou? Deze vorm van yoga is geschikt voor jou als je wat meer inspanning en uitdaging zoekt. Ook zul je waarschijnlijk wel wat afvallen door de intensieve oefeningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.