donderdag 22 augustus 2013

8 tips tegen een kater

Jullie hebben het vast wel eens mee gemaakt, je hebt tijdens een avondje uit iets te veel gedronken en wordt de volgende dag wakker met een enorme kater. Totaal niet fijn en het verpest je dag ook nog eens. Vandaag heb ik een aantal tips voor jullie om zo'n nare kater tegen te gaan. Klik op ''meer lezen'' wat je daartegen kunt doen.
 

Water
Als je een kater hebt, ben je in feite uitgedroogd. Dat is waarom je hoofd uit elkaar knalt, je mond aan voelt als een droge kurk en je alleen maar wilt liggen. Door heel veel water te drinken (ook tijdens- en na het stappen), voorkom je dat je uitdroogt. Ook kun je naast water, kokosnootwater (niet de melk) drinken. Hier zitten de nodige mineralen in die je verliest door veel alcohol te drinken.

Bananen
Ook al heb je zin in een lekkere snack, neem liever een banaan. Bananen zijn een ondergewaardeerd wondermiddel. Ze hebben een hoog magnesiumgehalte, waardoor je bloedvaten ontspannen. Ze kalmeren je geirriteerde maag, je hoofdpijn verdwijnt, en de nodige suikers worden weer aangevuld.

Wortelen
Wortelen bevatten betacaroteen, wat je lever helpt met ontgiften. Wat je in ieder geval niet moet doen, is gefrituurd of vet voedsel eten. Je maag raakt hierdoor alleen maar van streek, en je lever krijgt het dan nog zwaarder te verduren.

Augurken gerold in rookvlees
Alcohol breekt belangrijke mineralen in je lichaam af. Hierdoor verlang je naar zure en zoute dingen. Als je voor de lunch wat water, kippensoep met noedles, augurken gerold in rookvlees en een appel toe neemt, dan is je lichaam snel tevreden.

Sporten
Je lichaam breekt 1 glas alcohol per anderhalf uur af. Het eruit zweten helpt het niet sneller afbreken, maar je voelt je er mentaal sterker door. Sleep jezelf naar buiten, haal een frisse neus, neem een duik in het zwembad en je voelt je weer als herboren.

Citroensap
Citroensap zorgt ervoor dat je weer genoeg vocht en vitamine C in je lichaam krijgt. Ook voert citroen de gifstoffen in je lichaam af. Voeg wat citroensap toe aan een kopje thee of warm water, en je bent weer snel van je kater af.

Japanse misosoep
Misosoep is niet alleen heel lekker, het helpt je ook om vocht en zout in je lichaam aan te vullen. Heb je door de kater last van je spijsvertering? Ook dan is misosoep je redder in nood.

Ei
Eieren bevatten cysteine, een aminozuur waardoor je lichaam sneller nieuw vocht aanmaakt. En dat kun je wel gebruiken bij een kater. Let op: cysteine zit in de dooier van het ei. Zorg dus dat je deze in ieder geval eet. Een ander voordeel van eieren is dat de eiwitten je een flinke dosis energie geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.