zaterdag 24 augustus 2013

Hoe vind je een studentenkamer?

Bij studeren komen niet alleen dingen als studieboeken kijken, maar veel studenten gaan ook op zoek naar een studentenkamer. Helaas is het vaak heel moeilijk om een kamer te vinden. In de ene stad is het kameraanbod veel groter dan de andere en de prijzen verschillen ook nogal. Ben jij op zoek naar een kamer, maar weet je echt niet waar je moet beginnen? Of kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.
Bleach

1: websites
Er zijn talloze websites waarop studentenkamers worden aangeboden. Kamernet.nl is de bekendste, maar er zijn er nog veel meer. Veel websites vragen een vergoeding, houd hier rekening mee. Hier staan nog een aantal websites op een rijtje:
2: Facebook(groep)/Twitter
Met een druk op de knop aan veel mensen laten weten dat je op zoek bent naar een kamer.. Dat kan via social media. Plaats dus direct (het liefst een duidelijk, creatief bericht die mensen snel zullen onthouden) op zo'n kanaal en wie weet levert je het wel wat op. Daarnaast kun je misschien wel wat vinden door regelmatig zoekwoorden in te typen via twitter.
(13) Tumblr
3: je eigen netwerk
Laat je hele familie, al je vrienden en kennissen dat je op zoek bent naar een kamer. Als zij iets horen over een kamer die te huur staat, dan zullen zij aan jou denken en het aan je door geven.

4: tijdelijke kamer
Veel studenten die in het buitenland gaan studeren, verhuren hun kamer tijdelijk onder. Het lijkt nutteloos om tijdelijk in een kamer te zitten, maar als je eenmaal in je toekomstige stad woont, dan zul je zien dat het veel makkelijker is om vanuit daar een kamer te vinden.
Room  | via Tumblr
5: zelf huren
In je eentje kun je waarschijnlijk geen huis huren, maar als je een paar mensen zoekt waarmee je wil samenwonen, dan kun je op zoek gaan naar een echt huis! Er zijn waarschijnlijk genoeg mensen, misschien zelfs een paar vriendinnen, die ook een kamer zoeken.

6: studentenvereniging
Verenigingen zijn niet alleen gezellig en een manier om veel vrienden te maken, je kan er ook een kamer aan overhouden. Veel verenigingen hebben zelf studentenhuizen waarin je terecht kan, maar misschien weten je nieuwe vrienden ook wel wat voor je.

7: briefjes ophangen
Hang je briefje of poster op bij een universiteit of hoge school, supermarkt of bibliotheek. Ja, een ouderwets briefje zou je zomaar aan een kamer kunnen helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.