maandag 26 augustus 2013

DIY landkaarten inspiratie

Dankzij de technologie zoals GPS en TomTom's gebruiken wij mensen eigenlijk nog amper een landkaart, en dat vind ik persoonlijk ontzettend zonde. Landkaarten zijn mooi en ouderwets, vintage. Je kan ze natuurlijk gebruiken als landkaart, maar als ze maar in je kast liggen te verstoffen, kun je er ook andere toffe dingen mee doen. Klik op ''meer lezen'' om tien verschillende DIY's te zien. Wat kun je allemaal wel niet met een landkaart doen?

Dit kun je dan niet maken met een papieren landkaart, maar het modelabel Carven liet zien dat het hartstikke mooi is om zoiets te dragen. Én wat niet veel mensen in hun kast hebben hangen.


Het maken van enveloppen uit landkaarten is eigenlijk wel al bekend onder sommige bloggers die brieven schrijven met anderen. Ook ik kende dit al en heb regelmatig enveloppen gemaakt van een landkaart. Het is super leuk en eenvoudig om te maken, en natuurlijk ook onwijs leuk om te ontvangen!


Ook kun je een stukje landkaart gebruiken voor je nagels. Hoe je dit kunt doen? Hier vind je de tutorial (in het Nederlands).


Knip reepjes van een kaart en plak dit met modpodge of lijm op een houten armband. Ik vind dit echt onwijs leuk staan!


Zeg nou eerlijk, dit ziet er toch onwijs mooi, lief en schattig uit? En ook super leuk om voor een ander te maken en cadeau te geven. De tutorial vind je hier in het Engels.


Dit zijn eigenlijk twee tips in één, want je kan van een landkaart een puzzel maken, maar ook magneten! Dan heb je dus eigenlijk een landkaartpuzzel van magneten.


Pak je cadeautjes in met origineel plakband. Hoe je dit kunt maken? Dat vind je hier!


Dit vind ik echt een heel tof en mooi idee! Je kunt een landkaart of wereldkaart natuurlijk ook als behang gebruiken. Het geeft ook nog eens een lekkere vintage uitstraling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.