zondag 4 augustus 2013

Mijn ontbijtjes in juli

In juli (en eigenlijk ook wel al in juni) heb ik steeds meer een ritme ontwikkeld om elke ochtend te ontbijten. Dit deed ik eigenlijk nooit, omdat ik al snel last krijg van maagzuur als ik iets eet wanneer ik net wakker ben. Maar nu, als ik wakker ben, blijf ik altijd nog even in bed liggen en lees ik wat, en zo'n anderhalf uur later maak ik mijn ontbijt. Hierdoor heb ik geen last van maagzuur en misselijkheid, en ontbijt ik ook met veel meer plezier. Klik op ''meer lezen'' voor mijn ontbijtjes die ik in juli fotografeerde.

 
Ik probeer de laatste tijd meer vezels naar binnen te werken, dit omdat ik dus al meer dan een jaar last heb van prikkelbare darmen, en dat ik mede dankzij de huisarts hier pas een maand geleden achter kwam. Als ik dagelijks niet genoeg vezels eet, dan krijg ik weer last van een naar gevoel in mijn buik, een opgezette buik en word ik ontzettend moe. Het is zo naar en helaas bestaan er nu ook nog geen medicijnen voor..
 
Zoals je dus wel ziet heb ik best wel veel bruin brood gegeten met kipfilet met tuinkruiden, maar ook magere yoghurt met vetarme cruesli met gedroogde rode vruchten, waar ik zo nu en dan verse aardbeien aan toevoegde. Het gaat nu in ieder geval al een stuk beter met het eten van vezels en dat merk ik ook.

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.