maandag 12 augustus 2013

Spetteren in het zwembad mag

Hoera, de zon schijnt. Hup, naar het zwembad. Want het is niet alleen leuk voor kinderen, het is ook leuk voor jou. Met deze tips kom je zo'n waterdag wel door. Klik op ''meer lezen'' voor alle tips.
Tumblr | via Tumblr


Dit neem je mee
Een dagje naar het zwembad moet geen verhuispartij worden, dus laat de loodzware badhanddoeken, ligstoelen en je halve boekenkast maar thuis, en neem alleen het noodzakelijke mee. Met onderstaand lijstje kun je met maar een tas op pad.

® Koeltas Koeltassen zijn makkelijker in omgang dan koelboxen en houden je etenswaren even fris.
® Eten Eten moet vooral praktisch zijn. Boterhammen in aluminiumfolie, bakjes met fruit en eierkoeken bewaar je makkelijk in je koeltas. Door alles apart te verpakken voorkom je dat alles gaat lekken of aan elkaar gaat kleven.
® Drinken In plaats van zware flessen drinken, kun je ook pakjes sap meenemen. Het scheelt heel wat gezeul met plastic bekertjes.
® Handdoek Neem in plaats van zware badlakens hammamdoeken mee. Deze nemen vocht goed op en zijn dun geweven, ze zijn licht en drogen heel snel.
® Slippers Door slippers te dragen ben je bij het zwembad beschermd. Je weet namelijk nooit waar een scherp steentje ligt, en de tegels bij het zwembad zijn natuurlijk ook heel heet.
® (Puzzel)boek Neem een boek of puzzelboekje mee. Miniformaat leesboeken stop je zo in de tas, zonder extra kilo's.
 
zoom into me | via Tumblr
Work that body
Wil je letterlijk hard aan het werk, doe dan een workout in het zwembad. Door de extra druk die het water geeft, worden de oefeningen net iets zwaarder, terwijl het juist makkelijker aan voelt dan in de sportschool. Bovendien is bij deze manier van trainen de kans op blessures en overbelasting van je gewrichten minimaal.
Buik: watercrunch - Ga met je rug tegen de rand van het zwembad staan en laat je ellebogen op de rand rusten. Duw je benen gestrekt omhoog, zodat je lichaam een hoek van 90 graden vormt. Duw je benen vervolgens weer naar beneden en erhaal deze beweging driemaal 20 keer.
Benen: squat - Maak squats in het water door, terwijl je door je knieeen zakt, je armen door onder water naar voren te zwaaien. Houd je billen aangespannen en zak oor tot je benen een hoek van 90 graden maken. Duw langzaam omhoog en herhaal dit driemaal tien keer.
Conditie: aquajoggen - Dezelfde beweging als bij normaal joggen, maar dan op je plaats in het water. Door extra aandacht te besteden aan de beweging van je armen en benen train je deze spiergroepen tegelijk met je conditie. Doe dit een paar minuten.
Cooling down: dobberen - Na inspanning, komt ontspanning. Laat je spieren relaxen door op het water te drijven.
Tip Drink voor, tijdens en na de work-out voldoende water. Ook in het zwembad kun je bij warm weer uitdrogen. Zeker als je fanatiek traint.
Tip 2 Zorg dat je met platte voeten op de bodem kunt staan. Zo kunnen je beenspieren je ondersteunen tijdens de work-out.
Trying To Find Paradise | via Tumblr
Dat staat op papier
De huisvrouwmonologen - Zoals de titel al zegt, volg je in dit boek de levens van drie huisvrouwen met hun welbekende huisvrouwlijke perikelen. Door Sylvia Witteman.
Super gelukkig - Een komische en onthullende roman over een dorp waar het alle dagen feest is en waar zelfs bij regen de zon nog schijnt. Door Tatjana van Zanten.
Solo - Koningin van de chicklit, Jill Mansell, neemt je mee naar een 'ver van je badhanddoek'-wereld. Door Jill Mansell.
Hi bikini! Are you ready for the summer? | via Tumblr
Beauty & het bad
Aan de rand van het zwembad heb je ook tijd voor beautyrituelen waaraan je normaal niet snel toe komt. Je kunt bijvoorbeeld tijdens het smeren van je zonnebrandcreme extra goed inmasseren op je bovenbenen en billen. Zo stimuleer je de bloedcirculatie, truc nummer een tegen cellulitis. Kijk wel even rond of je niet in het middelpunt van de belangstelling staat. Zo voorkom je ongewenste enthousiaste buurmannen.
Daarnaast kun je ook je haar een verwenbeurt geven. Hoe? Door je haar goed te borstelen. Hierbij gaat het niet om het aantal slagen dat je maakt, mar om het type borstel dat je gebruikt. Een borstel met natuurlijke haren verwijdert stylingresten en verdeelt de natuurlijke olien gelijkmatig over de hoofdhuid en het haar. Borstel je haar wel als het droog is, want natte of vochtige haren zijn heel breekbaar.
Steek het daarna nonchalant op of maak een vlecht, voor een praktisch en mooi kapsel. Zet je beautydagje na het zwembad thuis voort. Smeer je na het douchen in met een extra hydraterende aftersun of bodylotion. Na een dag in de zon kan je huid wel wat vocht en verkoeling gebruiken. Bovendien behoud je zo langer je kleurtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.