zondag 1 september 2013

Recipe: red velvet cake

Morgen is het mijn verjaardag en ik ben al helemaal in de feeststemming, en dus deel ik vandaag dit heerlijke red velvet cake recept met jullie. Ikzelf heb nog nooit zo'n cake gebakken, maar dit ga ik vanmiddag doen dus ik ben heel benieuwd! De red velvet cake is een traditionele Amerikaanse taart. De chocoladecake is roodgekleurd met een glazuurlaag van witte chocola met roomkaas.
om-nom-nomm (: | via Tumblr


Je hebt nodig:
~ 250 gram boter op kamertemperatuur
~ 600 gram ruwe rietsuiker
~ 6 eieren
~ 2 eetlepels rode voedingskleurstof
~ 3 eetlepels cacaopoeder
~ 375 gram witte bloem
~ 250 ml karnemelk
~ 1 theelepel vanille extract
~ 1/2 theelepel zout
~ 1 theelepel baksoda
~ 1 eetlepel azijn

Voor de glazuur heb je nodig:
~ 2 plakjes van 200 gram roomkaas
~ 350 gram witte chocola
~ 250 gram boter op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet ondertussen 3 bakvormen in van 20 cm en bestrooi de vormen met bloem. Klop in een grote kom 250 gram boter met de suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop het goed. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg ook de bloem en de karnemelk toe, gevolgd door de vanille en het zout.
Meng de baksoda met het azijn en roer het voorzichtig door het verslag. Meng niet teveel. Verdeel het cakebeslag over de drie bakvormen en bak het gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het daarna afkoelen.
Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas smelt je de witte chocola en laat je het lauw worden. In een grote kom klop je de roomkaas luchtig. Klop geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor tot het geheel een structuur van slagroom heeft. Vul vervolgens de cake en glaceer het.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.