dinsdag 24 december 2013

Vijf redenen om alleen te reizen

Ik vertelde jullie al dat ik volgend jaar in mijn eentje op vakantie ga naar Dortmund in Duitsland. Dit vind ik heel spannend, maar tegelijkertijd voelt het ook goed. Op het wereldwijde web kwam ik vijf redenen tegen waarom het tof is om alleen te reizen. Deze wil ik vandaag dan ook maar al te graag met jullie delen.
Tatoo


1 - Je maakt nieuwe vrienden
Het is natuurlijk veel verleidelijker om met je beste vriendin te reizen. Want alleen reizen, is dat niet eenzaam? Totaal niet! Zodra jij je voet over de drempel van je hostel of hotel zet, is iedereen daar een potentiële nieuwe vriend of vriendin. Iets waar je minder snel voor open staat als je al met een vriendin reist. Alleen reizen biedt je de mogelijkheid om vrienden voor het leven te maken. Je gaat met elkaar om omdat het écht gezellig is, niet omdat je het gevoel hebt om te moeten.

2 - Goed voor je zelfvertrouwen
Er is geen grotere boost dan in een wildvreemde stad om je heen te kijken en je te beseffen dat je dit allemaal in je eentje doet. Dat je je beseft dat je dit aan kan en dat het super tof is, want als je dit aan kan, dan kan je alles aan.

3 - Je leert jezelf kennen
Je leven draait op automatische piloot, en je staat er eigenlijk niet zo vaak bij stil of dit wel het leven is dat jij wilt leiden. Het is altijd een goede zet om even een weekendje op jezelf te zijn. Al helemaal als dat in een ander land is, buiten je comfortzone. Je kent er niemand, weet de weg niet en vertrouwt helemaal op jezelf. Ineens leer je dat je eigenlijk heel anders bent dan dat je dacht. Alleen reizen leidt bijna altijd tot meer kennis over jezelf, nieuwe inspiratie en misschien zelfs nieuwe doelen.
Travel
4 - Je hoeft met niemand rekening te houden
Als je met iemand samen reist, zijn er bijna altijd wel irritaties en ruzies. Want de een wilt naar een museum en de ander wilt gaan shoppen. In je eentje kun je je eigen plan trekken. Je staat op wanneer je wilt, eet waar je wilt en ziet en doet waar je zin in hebt.

5 - Om goede herinneringen te maken
Over heel wat jaren ben je oud en rimpelig, en zit je naar buiten te turen achter de geraniums. Je weet dat je nog maar een paar jaar te leven hebt, hoe wil je dan aan je leven terug denken? Wil je op dat moment terug denken aan alle kansen die je gemist hebt? Of wil je terug denken aan die keren dat je in je eentje op vakantie was en de tijd van je leven had?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.