donderdag 26 december 2013

Tien weetjes over arganolie

Je zal ongetwijfeld wel eens over arganolie gehoord hebben. Het is het ultieme beauty product van dit moment, misschien zelfs wel van het jaar. De olie is een wondermiddel voor een mooie en gezonde huid, glanzende haren en mooie nagelriemen. Vandaag laat ik jullie tien weetjes over de geweldige arganolie weten.
conditioner lol ;)


 1. Arganolie wordt ook wel het goud van Marokko genoemd.
 2. Arganolie bestaat al heel lang. In 1219 waren de Feniciers op de hoogte van de helende werking van arganolie. De Marokkaanse vrouwen gebruiken al eeuwenlang arganolie voor hun haren.
 3. Arganolie is nu al zo populair dat het in steeds meer producten wordt verwerkt.
 4. De meeste producten worden in de fabriek geproduceerd, maar arganolie is helemaal natuurlijk en komt van de arganboom. Deze boom is een van de oudsten ter wereld en groeit alleen in het zuidwesten van Marokko.
 5. Arganolie wordt van arganvruchten gemaakt, deze lijken op gele pruimen.
 6. Arganvruchten worden alleen door vrouwen geoogst en verwerkt.
 7. Arganolie is niet goedkoop. Dat komt doordat een boom met ongeveer 30 kilo aan vruchten ongeveer 0,7 liter per seizoen opbrengt en dat komt neer op vijftien uur werk voor één persoon.
 8. Steeds vaker worden de noten van de vruchten mechanisch geperst waardoor er maar twee uur nodig is voor het maken van goede olie, maar het wordt nog vooral handmatig gedaan.
 9. Arganolie is het beauty product. Het middeltje is vooral zo populair omdat je cosmetische arganolie op je hele lichaam kan gebruiken.
 10. Arganolie bevat veel vitamine E. Vitamine E is belangrijk voor de huid, je nagels worden er sterker van en vitamine E gaat littekenvorming en striae tegen. 

1 opmerking:

 1. Ik ben helemaal fan van arganolie. Via het internet kwam ik erachter dat arganolie goed werkt tegen onzuiverheden en dat je er een egale huid van krijgt. Ik gebruik nu al een tijdje 100% natuurlijke arganolie van Florihana en zie dat de onzuiverheden een stuk minder worden, echt een aanrader! Veel informatie over arganolie is te vinden op http://www.geurwalhalla.nl/c-1746903/informatie-arganolie/, zei verkopen ook de arganolie van Florihana

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.