zondag 30 maart 2014

Zeven redenen waarom je komkommer zou moeten eten

De komkommer is niet alleen goedkoop, maar is ook al tijden populair en we weten ook al lang dat de komkommer een gezonde snack is. Vandaag vertel ik jullie zeven redenen waarom je de eerst volgende keer dat je in de supermarkt bent, een komkommer in je winkelmandje moet gooien.
🍃🍃🍃

Hydratatie Te druk om water te drinken? Eet een komkommer. Komkommers zitten bomvol water en zorgen ervoor dat je lichaam genoeg vocht binnen krijgt.
Afvalstoffen Komkommers hebben de eigenschap om restproducten af te voeren uit ons lichaam. Het is zelfs aangetoond dat het regelmatig eten van komkommer nierstenen kan voorkomen en verkleinen.
Frisse adem Last van een slechte adem? Druk een schijfje komkommer tegen je gehemelte. De stofjes in de komkommer doden de bacteriën in je mond die ervoor zorgen dat je adem niet fris ruikt.
Mooi haar en nagels Het mineraal Silica dat in komkommer zit zorgt voor sterk glanzend haar. Ook maakt het je nagels sterker.
Kater Iets te hard gefeest? Eet na een avondje feesten een paar plakjes komkommer voordat je gaat slapen. Komkommer bevat genoeg vitamine B, suiker en vocht om de vochtbalans in je lichaam weer op orde te krijgen.
Hoge bloeddruk Het is aangetoond dat komkommers een hoge bloeddruk kunnen bestrijden. Dit omdat er veel vezels, kalium en magnesium zit in een komkommer.
Vermoeide ogen Leg koude plakjes komkommer op je vermoeide oogleden om ze op te frissen. Het helpt tegen dikke oogleden en wallen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.