dinsdag 15 april 2014

Zoenen is goed voor je, 5 zoen weetjes

Vorige week vertelde ik jullie nog waarom het goed is om te knuffelen, en dat je dat ook zeker moet doen als je daar de kans voor hebt. Vandaag ga ik het hebben over zoenen, want ook dat is hartstikke goed voor je. Ik vertel jullie vijf weetjes over zoenen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!
forever ago | via Tumblr

Wist je...
... waarom wij vaak tijdens het zoenen onze ogen gesloten houden? Door de opwinding worden onze pupillen wijder. We sluiten onze ogen om ze te beschermen tegen het licht. Vertrouw dus nooit een man die tijdens het zoenen zijn ogen open houdt. Hij is niet opgewonden.

... dat onze lippen tijdens het zoenen voller en roder worden? Dat is ook de reden waarom wij vrouwen lippenstift gebruiken. Volle, rode lippen zijn sensueel. Dus zoen er maar op los, dan heb je je lippenstift niet meer nodig.

... dat zoenen helpt tegen stress? Het kalmeert je gedachten en brengt je tot rust. Oh... en mocht dat niet bij jou het geval zijn, dan kus je wellicht de verkeerde!

... dat je van zoenen afvalt? Een echte, gepassioneerde en vurige kus kan heel wat vet verbranden, want al zoenende gaat je hartslag omhoog en kan je vetverbranding zelfs verdubbelen. Een actieve zoener kan in 15 minuten circa 30 calorieën verbranden.

... dat zoenen je weerstand kan verhogen? Terwijl je zoent wissel je speeksel uit met je partner. Speeksel bevat bacteriën die je weerstand kunnen verhogen en zelfs je gebit kunnen beschermen tegen gaatjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.