vrijdag 12 september 2014

Voor jezelf zorgen als je op kamers woont

Oh wat spannend, je gaat studeren! Na weken wikken en wegen heb je eindelijk de beslissing genomen, een studie gekozen en ben je dit jaar begonnen met studeren. Gelukkig bevalt alles goed en heb je de grootste lol. Alleen na een week was je al helemaal bekaf van het op en neer reizen, tijd om op kamers te gaan wonen. Maar, hoe zorg je nou voor jezelf?
Room

Regel je geldzaken
Het is belangrijk dat jij je geldzaken op orde hebt voordat je een kamer huurt. Je moet het natuurlijk wel kunnen betalen en nog wat geld over hebben om leuke dingen te kunnen doen. Praat met je ouders, willen ze je helpen of moet je alles zelf verdienen met een bijbaantje?

Zorg voor goed en voldoende eten
Houd iedere week geld apart voor eten, je moet er namelijk voor zorgen dat je goed eet. Gelukkig betekent goed eten niet meteen duur of van A-merken, maar meer dat je voldoende groentes, fruit en andere nodige vitaminen of voedingsmiddelen binnen krijgt. Houd de aanbiedingen goed in de gaten, zo hoef je helemaal niet veel geld kwijt te zijn.
Les petites surfaces du jour : un lit en hauteur - PLANETE DECO a homes world
Kook
De laatste paar jaar is er veel voor je gekookt, maar nu zul je het toch echt zelf moeten doen. Maar dat maakt niet uit, want koken is juist leuk. Zorg voor de zekerheid voor een aantal kookboeken waarin aan gegeven staat hoe je alles moet bereiden.
Resultados da Pesquisa de imagens do Google para http://brasil.mt-performance.net/mulhernet/files/2012/10/quadros-decoracao-casa-inspiracao.jpg
Zorg voor voldoende slaap
Op kamers gaan betekent meestal ook de nodige avondjes uit. Allemaal heel gezellig, maar zorg ook voor voldoende slaap. Je moet je natuurlijk wel kunnen concentreren tijdens je colleges.

Zorg dat jij jezelf thuis voelt
Dit is waarschijnlijk wel een van de meest belangrijke tips: zorg dat je jezelf thuis voelt. Het is heel belangrijk dat jij een goed gevoel krijgt bij de kamer en dat je het ook echt ziet als je veilige haven. Neem een hoop spulletjes mee van thuis en koop ook een aantal leuke nieuwe dingen. Hang wat foto's op en maak je kamer extra persoonlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.