donderdag 11 september 2014

Zo word je pas echt gelukkig

Gelukkig zijn willen we allemaal, nietwaar? Helaas lukt dit niet altijd even goed, maar ik wil je graag een handje helpen. Er zijn meerdere factoren die meespelen bij jouw geluk, deze kun je gebruiken om nog gelukkiger te worden. Ik kan je alvast vertellen dat het winnende lot in de loterij, een vakantie of het simpel weg 'hebben van geluk' niet zo enorm meespelen als je denkt. Waar het wel om draait zal ik je vertellen.
A walk to happiness

Wees optimistisch
Gelukkig zijn heeft weinig te maken met wat je meemaakt. Oké, als je bijvoorbeeld erg ziek of ontzettend eenzaam bent, dan speelt het misschien wel mee. Maar over het algemeen draait het om de instelling van iemand, niet om wat je meemaakt. Bekijk alles van de zonnige kant en het leven is opeens een stuk leuker.

Volg je intuïtie
Uit onderzoek is ook gebleken dat je van het volgen van je intuïtie gelukkig wordt. Dit hebben ze gedaan door mensen iets te laten kopen door hun gevoel te volgen, of te winkelen waarbij ze op hun gezonde verstand af moesten gaan. Wat blijkt? De mensen die op hun gevoel afgingen waren achteraf blijer met hun aankoop dan wanneer ze hun verstand gebruikten! Je intuïtie is krachtiger en waardevoller dan je zelf denkt.
via tumblr
Veel geld maakt niet gelukkig, genoeg geld wel
Mensen zeggen altijd dat geld niet gelukkig maakt, dit is correct tot op zekere hoogte. Dit hebben ze onderzocht en nu blijkt dat wanneer je echt weinig geld hebt, je ongelukkiger bent dan wanneer je meer geld had gehad. Alleen ligt de grens van het inkomen waarop je niet meer gelukkiger wordt van meer geld niet heel hoog. Als je niet arm bent, maakt meer geld dus niet gelukkiger.

Lach
Wanneer je je lachspieren gebruikt wordt er een seintje naar je hersenen gestuurd dat je gelukkiger maakt. Hiermee kun je je hersenen dus voor de gek houden door die lachspieren te gebruiken wanneer je niet blij bent. Veel lachen maakt dus gelukkig, zelfs als je niet lacht om iets leuks,
Make your own luck
Vind geluk in de dingen die je doet
Geluk vind je niet in die nieuwe tas, die vakantie of die ene waar je op aast. Geluk is veel dichterbij! Geniet van dat fijne liedje op de radio, de zonnestralen die op je huid schijnen, de vogeltjes die buiten fluiten, je fijne bed na een lange dag. Het is een kunst om te kunnen genieten van het moment, niet iedereen doet dat zomaar even. Maar het is zeker de moeite waard om te proberen en desnoods als het niet lukt om erop te oefenen.

Heb de mensen om je heen lief
Van geven word je ook gelukkig. Of je nu liefde, cadeautjes, complimentjes of iets anders geeft, je wordt er zelf ook beter van. Je geliefden zijn veel waard, koester ze en geniet van ze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.