donderdag 20 november 2014

TAG: Gewoon lekker Nederlands

Het is eindelijk weer eens tijd voor een nieuwe tag! Een tag die ik nog niet vaak ben tegen gekomen in het bloggers wereldje, en daarom des te leuker om de vragenlijst in te vullen! Ik ben getagd door Manon van Manon Miaow, en ik tag bij deze iedereen die het leuk vind om het over te nemen.
Новости


Één of meerdere koekjes bij de thee?
To be honoust eet ik nooit een koekje, plak cake of een stuk taart bij de thee of koffie, dit omdat ik toch op mijn voedingspatroon wil letten, en ik dit wat te ongezond vind. Ook omdat ik super vaak thee of koffie drink op een dag, dus dan zou ik wel heel veel koekjes, cake of taart moeten eten.

Wat is je favoriete stamppot?
Dat is zonder te twijfelen hutspot! En dan vooral met hachee vlees erdoorheen. Je kan me letterlijk wakker maken voor hutspot, en al helemaal met dit koude weer. Maar stiekem eet ik ook weleens hutspot tijdens de zomer, omdat ik dan echt niet meer kan wachten om het weer eens te eten.

Welke Nederlandse feestdag vind jij het leukst?
Dat is kerst. Alhoewel ik kerst nooit echt vier of gevierd heb, vind ik kerst wel een gezellige feestdag. Helemaal nu alle bomen overal vol kerstlampjes hangen, en de steden versierd worden. Ik vind dat toch wel een gezellige, romantische sfeer waar ik spontaan blij van word.

Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
Mijn bed. Nee grapje. Ik vind Amsterdam en Utrecht qua steden fijn, omdat je er lekker kunt winkelen en rond kunt neuzen, maar ook omdat de steden nog zo mooi ouderwets zijn met die grachtenpanden. Maar het állerfijnste plekje (die ik ook nog eens heel erg mis) is Ameland.

Wat is jouw favoriete accent?
Ik ben opgegroeid in een klein boerendorpje in Groningen en dus ook met het Groningse en Drentse accent. Vroeger vond ik dat accent echt verschrikkelijk, maar nu ik alweer twee jaar uit huis ben en in de hoofdstad woon, vind ik het Gronings boerenaccent wel leuk.

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?
Dat zijn er twee, namelijk carnaval en sinterklaas. Waar ik ben opgegroeid hebben ze de grootste carnaval optocht van het Noorden, en ik heb sinds ik klein was geen enkele carnavalsparade gemist. Maar sinterklaas vind ik ook heel leuk, vooral de intocht (die dit jaar helaas wat minder was..). Al die blije kindjes, geweldig.

Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?
Hier hoef ik niet lang over na te denken, want dat is de Hema. De Hema ontwikkelt zich altijd heel snel mee met de huidige trends en hebben echt geweldige producten in hun schappen liggen voor fijne prijzen. Ik kan echt uren rondneuzen in de Hema, en kom altijd wel met wat leuks thuis.

Wie vind jij de leukste Bekende Nederlander?
Eric Corton. Ik zie hem vaak omdat ik vaak te gast ben bij zijn radioshow That's Live. Eric is gewoon een lekkere, nuchtere man die het allemaal wel prima vind, hij heeft een te gekke muzieksmaak waar ik me meer dan prima thuis bij voel, en ziet er lekker rock 'n' roll uit.

Haring, ja of nee?
Nee, nee en nog eens nee. Ik vind haring gewoonweg smerig en ik moet er niet aan denken om zo'n vies, stinkend stuk vis in mijn mond te hebben.

2 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.