dinsdag 16 december 2014

Zo kom je toch echt wel de winter door

Het is nu toch echt winter aan het worden, het is vroeg donker buiten en de temperaturen dalen. Sommige mensen vinden het heerlijk dat het steeds kouder wordt en kunnen niet wachten totdat de winter echt begonnen is, anderen willen dat het zo snel mogelijk voorbij is.
Untitled | via Tumblr


Blijf genoeg drinken - In het najaar is het erg belangrijk dat je genoeg drinkt. Doordat de verwarming hoger staat verlies je meer vocht.

Slaapritme - Het is belangrijk om voldoende te slapen en rust te nemen in de winterperiode. Je voelt je misschien wel lusteloos en je hebt weinig energie. Zorg voor een vast slaapritme, zodat de biologische klok in orde blijft.

Me-time - Af en toe helemaal niets hoeven te hoeven, gewoon even genieten van de rust om je heen. Plan gewoon eens één keer per week me-time en neem een lekker warm bad of douche, een gezichtsmasker en verwen je lichaam met een lekker ruikende bodylotion.
Untitled
Ga iets leuks doen - In de winter heb je juist geen zin om de deur uit te gaan in de kou, maar je zult merken dat je je dan juist een stuk beter voelt. Ga eens iets leuks doen met je liefje, of een vriendin. Het hoeft helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn.

Ontbijten - Het is sowieso erg belangrijk om de dag te beginnen met een goed ontbijtje. Door het ontbijt komt je spijsvertering op gang, je lichaam komt daardoor ook op gang en je slaperigheid verdwijnt.

Beweeg - Ik weet het, je ligt vast veel liever op de bank onder een dekentje een serie te kijken, maar het is ook erg belangrijk om te blijven bewegen in de winter. Je zult merken dat je je juist een stuk beter gaat voelen als je beweegt.

Blijf positief - Ook al heb je misschien wel last van een winter dip, zorg dat je de baas blijft over jezelf, en zorg ervoor dat je humeur niet de leider wordt in je hoofd. Focus je op andere dingen en neem de bovenstaande tips mee. Het zal niet altijd even makkelijk zijn maar je kunt het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.