maandag 15 december 2014

Voorkom die vervelende eeuwige honger

Eten is iets wat je constant bezig houdt en je krijgt er geen genoeg van, simpelweg omdat je honger nooit stopt. Het is zó irritant om een goede maaltijd achter je kiezen te hebben, maar dat hongerige gevoel nog steeds te voelen. Vandaag deel ik tips met jullie om dat all-you-can-eat-syndroom een beetje uit je hersens te verbannen.
Magnum Ice Cream


Verspreid je eten goed over de dag. Je lichaam kan niet goed functioneren zonder voedsel. Als je jouw eten over de dag verspreidt, dan heeft je lichaam de tijd om het eten te verteren. Daardoor is je maag ook nog eens continu een beetje gevuld.

Drink voldoende water. Dat is erg belangrijk. Vaak als je lichaam een hongersignaal uitzendt, betekent het dat je lichaam vocht nodig heeft. Het is het best om zo'n acht glazen water per dag te drinken, tussen de maaltijden door.

Zorg dat je iets te doen hebt. Meestal krijg je trek doordat je je verveelt. Dan is eten vaak een leuke manier om jezelf bezig te houden. Je hebt op dat moment niets te doen en daar word je duf van. Probeer eens iets anders te doen als je je verveelt.

Eet bepaalde voedingsmiddelen. Denk hierbij aan voedingsmiddelen als appels, vis en eieren. Deze natuurlijke voedingsstoffen helpen het hongergevoel te onderdrukken en geven je lichaam toch de nodige voedingsstoffen.
Tumblr berry -
Take it slow. Het is slim om langzamer te gaan eten. Als je te snel eet zit je lichaam minder snel vol. Langzamer eten is belangrijk omdat je lichaam op deze manier het gevoel krijgt dat je daadwerkelijk vol zit.

Vermijd suikers. Suikers zijn calorieën zonder toegevoegde waarde, het zorgt ervoor dat je hongergevoel niet weg gaat.

Broodbeleg. Eet je liever brood in de ochtend, dan bijvoorbeeld kwark? Let dan goed op wat voor beleg je op je brood doet. Vermijd ongezonde dingen zoals chocoladepasta of hagelslag en ga bijvoorbeeld voor kipfilet, rosbief of rookvlees.

Vermijd stress. Er zijn mensen die van stress juist weinig trek hebben, maar er zijn veel mensen die door stress alle keukenkastjes plunderen. Vermijd daarom stress en spanningen, dit kost namelijk erg veel energie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.