donderdag 30 april 2015

Hotspots in Amsterdam Noord

Amsterdam Noord stond jarenlang bekend als een gehucht; een uitgestorven getto waar je absoluut niet in je eentje wou rondlopen in het donker. Opeens besloot de gemeente van Amsterdam om er een culturele, hippe plek van te maken, waar bedrijven zich konden vestigen. Ondertussen is Noord een creatieve hotspot geworden, waar steeds meer creatieve bedrijven zich vestigen. Vandaag deel ik met jullie een aantal hotspots in Noord.
DSC_1080.JPG


Tolhuistuin
De Tolhuistuin zit aan het IJ, tegenover het centraal station van Amsterdam. Je hoeft alleen maar de pont te gebruiken om er te komen. Je kunt bij de Tolhuistuin dagelijks genieten van kunst, muziek, eten en drinken.

Landmarkt
Landmarkt is een overdekte marktplaats met lekker en goed eten voor iedereen. Veel van de producten die verkocht worden, worden ter plekke bereid. Landmarkt ademt de sfeer van de markt; gezellig en vol energie. Zo is er altijd wat te doen en te beleven. 

Noorderlicht café
Op één van de allerleukste plekken van Amsterdam kun je dagelijks vanaf 11:00 uur genieten van een lekkere lunch en avondmaaltijd. Een bezoek aan Noorderlicht is gelijk een bezoek aan de NDSM-werf. 

Pllek
Pllek is een openminded, vrij, verbonden, verrassend, warm en creatief, met aandacht voor bewust leven en duurzaamheid. Het eten is veelal biologisch en verantwoord, bereid met seizoensgroenten. Pllek heeft ook een strand aan het IJ als terras en er vinden regelmatig evenementen en yoga lessen plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.