vrijdag 15 februari 2013

Top 5 studie landen

Zonnige stranden of gigantische steden en culturen die volledig verschillen van de jouwe. Ze zijn overal in de wereld te vinden en wachten op jou. Op dit moment gaan steeds meer jongeren in het buitenland studeren. Jij kunt er makkelijk een van hen worden, de grote vraag is alleen: ''In welk land wil jij studeren?''
1 - Verenigde Staten
De VS hebben een enorm aanbod qua studies voor je. Zo hebben de Verenigde Staten meer dan 4200 colleges en universiteiten. Tegenwoordig kun je er ook voor kiezen om een beroepsopleiding te doen dat je na een of twee jaar kunt afronden. Dit doe je dan op een community college. Een community college bestaat uit kleinere klassen en hiervoor betaal je ook veel minder collegegeld. Ook zijn er vaak flexibele aanmeldingsprocedures, dit is dus een uitstekende plek om je studie in het buitenland te beginnen!

2 - Verenigd Koninkrijk
Ieder jaar studeren er duizenden internationale studeren in het Verenigd Koninkrijk. Wie wilt er nou niet in het land van de Big Ben en de Tower Bridge studeren? Engeland staat bekend om zijn goede reputatie qua hogescholen. Neem bijvoorbeeld de universiteit van Oxford, het is een van de bekendste en beste universiteiten van de wereld.
3 - Australie
Wie wilt er nou niet studeren in een land waar er meer dan 10.000 stranden zijn, 40 miljoen kangaroes en ontzettend hippe steden en waar 92% van de bevolking uit Europeanen bestaat? Australie is een fantastisch land met ontzettend veel studiemogelijkheden. Je hebt keuze uit een breed aanbod aan opleidingen op verschillende niveaus. Je kunt er opleidingen volgen maar je kunt ook een Study Abroad programma doen, dit houdt in dat je een of twee periodes studeer aan een universiteit waar je zelf je vakkenpakket samenstelt.
 
4 - Duitsland
Veel studenten denken bij studeren in het buitenland niet snel aan studeren in Duitsland. Maar dit is juist goed om wel te doen aangezien Duitsland een land is met erg veel universiteiten en veel verschillende studies. Dus als je geen leuke studie kunt vinden in Nederland kun je misschien eens bij ons buurland zoeken! Een Duitse studie staat erg goed op je CV omdat het land internationaal erg goed bekend staat.
5 - Frankrijk
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een studie te volgen in Frankrijk. Dit land heeft ook een goede internationale reputatie net als Duitsland. Wel is er een nadeel, dat veel lessen in het Frans worden gegeven dus een redelijke kennis van de taal is noodzakelijk. Voor een toelating op een Franse opleiding moet je taalkennis bijvoorbeeld liggen op het niveau van Diplome Approfondi de Langue Francaise (DALF) of op een goed vwo-niveau. Frankrijk staat bekend om studierichtingen in politiek, engineering, business, kunst, mode, design en architectuur. Er is veel keus dus op een van de ongeveer 100 universiteiten en driehonderd ''Grandes Ecoles''.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.