zondag 3 maart 2013

Vijf redenen om kruidenthee te drinken

Het is koud, en bij kou denk ik aan warme chocolademelk met slagroom. Heel lekker om te drinken in de winter, maar nou niet bepaald gezond. Wat wel gezond is om te drinken, en lekker warm, is kruidenthee. Ik geef jou vijf redenen om kruidenthee te drinken.
Tumblr_mbbqhaa34e1qf4k86o1_500_large
1 - het is gezond
Per dag moet je twee liter water drinken, dit is voornamelijk om afvalstoffen af te voeren. En het is ook goed voor je hart. Maar om nou twee liter koud water per dag te drinken in de winter... ik moet er niet aan denken. Denk jij er ook zo over? Dan is het drinken van thee de oplossing om alsnog voldoende water binnen te krijgen.

2 - het helpt tegen kwaaltjes
Kruidenthee is een fijn duwtje in de rug om kwaaltjes aan te pakken. Elke kruid heeft weer een andere werking en dus helpt het tegen heel veel. Pickwick heeft nu ook een kruidenthee-lijn genaamd Herbal Goodness. Deze bestaat uit vijf varianten: Slaap lekker, Spijsvertering, Weerstand, Concentratie en Liefde & Passie.
Tumblr_mikfnkvprl1s3we13o1_500_large
3 - het is goed voor je huid
Thee reinigt en hydrateert je huid, waardoor je huid er mooier en gezonder uit zal zien. Thee helpt ook tegen acne en puistjes, en dan vooral groene thee. Groene thee zit ook vaak in in kruidenthee, bijvoorbeeld in Pickwick Concentratie.

4 - je valt er van af
Als je veel thee drinkt, heb je minder behoefte aan dikmakende frisdranken of sappen. Het is een hele gezonde vervanger. Hierdoor kunnen echte frisdrankjunkies al behoorlijk wat afvallen als ze hun frisdrank vervangen door (kruiden)thee. Bovendien: als je veel thee drinkt, verjaagt dit ook het honger gevoel.
Tumblr_mijs34vc2i1s0hn52o1_500_large
5 - het smaakt en ruikt lekker
Buiten dat thee gezond is en dat je er van afvalt, is het gewoon hartstikke lekker. Van al die verschillende smaken zit er vast wel iets tussen die jij lekker vind. Bovendien doordat er allerlei kruiden in de thee zitten, is thee niet alleen een plezier voor je smaakpupillen, maar ook voor je neus. Kruiden als lavendel of kamille ruiken ontzettend lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.