maandag 1 april 2013

Spanningshoofdpijn: what to do?

Hoofdpijn kan je dag flink verpesten. Zeker als je een zware vorm van hoofdpijn hebt en een kleine straal daglicht al te veel is.. Maar wat doe je dan? In de maand april vertel ik jullie over vier verschillende soorten hoofdpijn, en wat je hier het beste tegen kunt doen. Vandaag ga ik het met jullie hebben over spanningshoofdpijn.

In ongeveer driekwart van alle gevallen is hoofdpijn spanningshoofdpijn. Je kent het vast wel, dat klemmende, zeurende gevoel in je hoofd, alsof er een band om je schedel zit. Mogelijke oorzaken van spanningshoofdpijn zijn vooral psychisch: spanningen, emotionele problemen, stress, oververmoeidheid of een verkeerde houding (dus een spierspanning) kunnen voor deze vorm van hoofdpijn zorgen. Maar ook een gebrek aan slaap, koud weer of ontspanning na een drukke periode. Maar liefst 65% van alle Nederlanders heeft weleens last van spanningshoofdpijn.
Tumblr_mk4s63sjup1rhugjro1_400_large
De kenmerken:

  • Kan 30 minuten tot zelfs zeven dagen duren.
  • Bevindt zich vaak aan beide zijden van je hoofd.
  • Drukkende, klemmende pijn.
  • Er komt geen misselijkheid bij kijken, evenals problemen met licht of geluid.
  • Kan iedere dag voorkomen, er is dan sprake van een chronische spanningshoofdpijn. 
Mocht je hoofdpijn echte spanningshoofdpijn zijn, en dus komen door veel spanning of een verkeerde houding gedurende de dag, dan wil een warme douche nog wel eens helpen. Fysiotherapie, acupunctuur, yoga of een behandeling bij een chiropractor zijn eveneens goede behandelingen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zijn eenvoudige pijnstillers vaak ook voldoende. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.