zondag 8 september 2013

DIY: infused water

Ik ben alweer een poos bezig met afvallen en het opbouwen van een steeds gezondere levensstijl. Ik ga drie keer in de week sporten en begin steeds meer te wennen aan het alsmaar gezond eten en het gaat me goed af. Ik ben iemand die op elke blog op het internet een kijkje neemt en verslaafd is aan instagram en tumblr. Daar zie ik altijd de meest mooie foto's voorbij komen van 'infused water'. Het ziet er super lekker uit en het heeft ook nog eens een reinigende werking op je lichaam. Lees snel verder voor een aantal tips!Bij infused water worden er meestal drie verschillende soorten fruit in een kan met water gedaan. Het fruit weekt in het water. Het drinken van dit water is een smakelijke manier om te hydrateren en te reinigen zonder al die suikers en calorieën. Het drinken van infused water heeft ook gezondheidsvoordelen.

Een aantal recepten die het proberen waard zijn:
Groene thee, munt en limoen. Helpt voor het verzachten van hoofdpijn, bevorderd de spijsvertering, beschermt het immuunsysteem en bevordert de vetverbranding.
Aardbei en kiwi. Bescherming van immuunsysteem, bevorderd het reguleren van de bloedsuiker en de spijsvertering.
Komkommer, limoen en citroen. Helpt bij gewichtsbeheersing, opgeblazen gevoel, controleren van de eetlust en spijsvertering.
Citroen, limoen en sinaasappel. Bevorderd de spijsvertering, vitamine C, immuunsysteem en helpt tegen maagzuur.

Nog wat recepten, maar dan op een foto:


Om infused water te maken, hoef je alleen maar het fruit in schijfjes te snijden en in een kan met water te gooien en in de koelkast te bewaren. Het heeft minimaal vier uur nodig om in te weken om de beste smaak te krijgen. Het makkelijkst is om het 's avonds klaar te maken en het in de nacht te laten ontwikkelen in de koelkast. De volgende ochtend is het drinkbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.