vrijdag 6 september 2013

Hoe richt je een kleine studentenkamer in?

Je bent op zoek naar de ideale studentenkamer waar je wilt gaan wonen tijdens je studie, maar zo'n kamer is meestal niet zo ideaal als je wilt. Waarschijnlijk ben je op zoek geweest naar een grote kamer, maar heb je uiteindelijk toch maar voor een kleine kamer gekozen, omdat hier meer opties en keuzes in waren. Geen probleem natuurlijk, maar je wilt wel dat dit zo praktisch mogelijk ingericht wordt, en dat het niet té rommelig oogt. Vandaag geef ik jullie een aantal tips hoe je het beste een kleine studentenkamer in kan richten.
kamer

Het handigste is om te beginnen om je kamer op schaal op papier te tekenen. Teken op een ander papier (ook op schaal) de meubels die je graag in je kamer wilt hebben. Knip ze uit en leg ze op de plattegrond van je kamer. Zo weet je niet alleen wat er allemaal in je kamer past, maar kun je ook dingen verschuiven.

Vergeet ook de hoogte niet. Een hoogslaper kan de uitkomst zijn voor een kleine studentenkamer. Onder het bed heb je dan nog ruimte voor een bureau, kledingkast of een bankje. Als je een eenpersoonsbed te klein vind, er zijn ook hoogslapers in het formaat van een twijfelaar of tweepersoons.
kamer
Een kleine ruimte kun je niet helemaal vol zetten met al je spullen. Kijk daarom kritisch naar je spullen of je het écht nodig hebt. Neem in eerste instantie alleen de spullen mee die je dagelijks of wekelijks gebruikt.

Andere handige tips zijn;
Zet een slaapbank neer.  Schaf een uitklaptafel aan.  Gebruik rustige tinten op de muren.  Door een grote spiegel op te hangen, lijkt de kamer groter.  Kies voor kasten met dichte deuren.  Hang haken aan de deur, hieraan kun je je jassen etc hangen.  Kies voor een opbergkist ipv salontafel.  Zet opbergdozen onder je bed neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.