woensdag 17 september 2014

Vier redenen voor een dagboek

Een dagboek bijhouden is alles behalve suf en saai. Het is handig om weer op te zoeken wanneer dat ene nou ook alweer gebeurd, hoelang je nou eigenlijk alweer samen bent met je geliefde en om herinneringen op te halen die je misschien alweer vergeten was. Maar je kunt nog veel meer doen met een dagboek, en daar ga ik het vandaag over hebben.
(3) Tumblr


Een dagboek hoeft niet alleen maar uit geschreven tekst te bestaan. Maak een beginpagina met informatie over jezelf met leuke weetjes. Plak de filmkaartjes op als je naar de bioscoop bent geweest, maak collages van foto's met jou en je vriendinnen en teken dingen die zomaar in je opkomen. Zo is je dagboek al een feestje om naar te kijken.

Oké, de kans is klein, maar het is ontzettend leuk om weg te dromen dat je leven zo boeiend is dat het uitgegeven wordt als boek, of zelfs wordt verfilmd. En mocht je ooit beroemd worden, you'll never know, dan staat een groot gedeelte van je levensverhaal al mooi op papier.
Untitled
Een dagboek bijhouden hoeft niet perse op papier. Gebruik je telefoon, of tik lekker een eind weg op je laptop. Zet dan wel wachtwoorden op je telefoon en op de bestanden van je laptop. Het is geen prettig idee dat iemand zomaar in je telefoon of computer gaat zitten snuffelen en je geheimen leest.

Als je graag iets wilt gaan doen in de schrijfwereld is een dagboek een ontzettend goede manier om elke dag je writingskills te oefenen. Na een tijdje zul je zien dat je beter bent gaan schrijven, of dingen veel beter kunt verwoorden. Van je eigen levensverhaal kun je ook weer enorme inspiratie krijgen voor een verhaal voor je eerste boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.