dinsdag 27 januari 2015

Tip: Expo Muzikanten Opgangen in Melkweg

Hallo hallo! Vandaag heb ik een hele leuke tip voor jullie, althans voor degenen die van hele toffe, alternatieve kunst houden. Op de site van de Melkweg in Amsterdam zag ik data voor een expositie staan die wel heel erg mijn aandacht trok, genaamd Muzikanten Opgehangen. Ik ben door de Melkweg uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan deze expositie, dus een uitgebreid verslag vol foto's kunnen jullie nog verwachten, maar voor vandaag geef ik jullie wat informatie, voor als jullie deze expositie ook willen bezoeken.Muzikanten Opgehangen is een expositie wat te zien is van 26 februari tot en met 1 maart 2015 in het café van de Melkweg in Amsterdam, wat gelegen is aan de Marnixstraat 409. De exposanten zijn Bob Fosko en Def P en ze exposeren een selectie uit hun ondergrondse schatkamers. De muzikanten laten zien dat ze naast muziek, ook een aardig staaltje beeldend werk kunnen maken. Samen zijn ze op zoek gegaan naar het mooiste werk uit hun eigen collectie en die van hun muzikale vrienden: Jeroen Klaver, Michiel Hovingen Claudia Hek zijn uitgenodigd om de expositie aan te vullen. Ook Peter Pontiac was uitgenodigd en heeft nog vlak voor zijn overlijden een aantal van zijn kunstwerken uit weten te zoeken voor deze expositie.

De doeken van Def P zijn over het algemeen kleurrijke en bewegelijke taferelen waarin thema's als seks, drugs en rock 'n roll met humor naar voren gebracht worden. Vaak tegen een typisch Amerikaans achtergrond. Zijn stijl wordt het meest beïnvloed door graffiti-, comic-, en tattoo artiesten of schilders uit de lowbrow-hoek.

Het werk van Claudia Hek is doordrenkt met Americana en symboliek uit de rock 'n roll en tattoo wereld. Van de dik belijnde pin-ups waar ze beroemd mee is geworden tot portretten van Amerikaanse rock 'n roll iconen zoals Johnny Cash, en sterke vrouwen met magische krachten en gebroken harten.

Michiel Hoving is niet alleen gitarist en drummer van Reverse Cowgirls, hij maakt ook tekenfilms voor o.a. Het Klokhuis (Varkentje Rrrund) en schildert kleurrijke cartoony schilderijen. Een deel daarvan laat hij tijdens de expositie zien.

Jeroen Klaver is opgeleid tot grafisch ontwerper en is inmiddels een populaire illustrator. Hij ontwerpt websites, campagnes, zijn eigen serie kinderboeken en heeft een flink aantal lettertypes gemaakt. Een paar van deze fonts zijn hier te zien en gebaseerd op films en platen van Elvis Presley.

De expositie Muzikanten Opgehangen is van 26 februari tot en met 1 maart te zien in het Melkweg Café aan de Marnixstraat 409 in Amsterdam. De openingstijden zijn van 18:00 tot 21:00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.