maandag 5 november 2012

5 tips tegen koude voeten

Koude voeten zijn onwijs irritant en natuurlijk hartstikke koud. Het is niet fijn om in je bed te liggen met koude voetjes en daarom heb ik wat tips om koude voeten voortaan te voorkomen.


  1. Doe geen strakke sokken (of meerdere sokken over elkaar) aan. Dit stremt de bloedtoevoer in je voeten omdat het je voeten afknelt. Draag daarom ruime sokken.
  2. Is het 's avonds koud in je huis of zijn je voeten om de een of andere reden koud, draag dan pantoffels of ga op de bank zitten met een fleecedeken over je voeten heen.
  3. Neem een hete douche, een warm bad of een warm voetenbadje voordat je naar bed gaat. Dit zorgt ervoor dat je voeten niet al te koud zijn voordat je naar bed gaat.
  4. Smeer je voeten in met vaseline voordat je op het punt staat om de koude wereld te betreden. Draag daarover ruimvallende sokken. Vaseline isoleert namelijk, zodat je je eigen lichaamswarmte niet kwijtraakt.
  5. Als je een kersenpitkussen hebt, is dit ideaal. Je verwarmt het kussentje even in de magnetron op en legt het daarna bij het voeteneinde van je bed. Het kussentje blijft nog een aantal uur warm daardoor val je met warme voeten in slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.